• Babára várva

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves vagyok, 7évig szedtem a Mercilont, tavaly hagytam abba, egy évet adva a tisztulásnak. Nyár eleje óta nem védekezünk,szedem a Gravidát, iszok cickafarfű teát, mérem a hőmérsékletem, várjuk h megfoganjon a babánk. Két témában kérdezném: egyik, hogy férjem mit tehet még(szelént szed,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,laza fehérneműt hord)? Spermiumok szempontjából milyen gyakori együttlétet ajánl a termékeny időszakban? Illetve pontosan milyen vizsgálatokat végeznek a férfiaknál amikor a spermákat életképességét nézik? Másik: Hallottuk egyik ismerősünktől h neki a büki gyógyfürdőzés után fogant meg a babájuk, így elhatároztuk h novemberben elmegyünk. Ha addig megfoganna a babánk, de nem tudnánk róla, árthat a gyógyvíz? Előre is köszönjük szépen a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Az alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók, mint a Mercilon is, 1 hónap alatt teljesen kiürülnek, nyomokban sem maradnak. (1 nap tabletta kimaradás után már teherbe lehet esni.-) A gyógyviz nem árt, csak a nagyon meleg - bár gombás fertőzés a thermálviz után gyakoribb. A férje mindent tökéletesen csinál. 28 napos ciklusnál a 14. nap 1x, az utáni napon 1x érdemes próbálkozni. A próbálkozás előtt férje 3 - 4 napig ne veszitsen spermát. Hagyományos póz, kispárna a derék alá, utána 30 perc mozdulatlan simogatás - semmi zuhany. Spermavizsgálat -ondót ad, spermaszámolás adott területen, defomitás százalék, mozgékonyság stb - t néznek mikroszkóppal. 1-hó-2 évig jöhet a siker, tehát átlag 1 év, ha mindketten rendben vannak, utána indul csak a kivizsgálás. 1 hónapban 4-5 termékeny nap van, s nem minden hóban van peteérés - türelem - nem verseny.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-06 22:13:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: