• Alhasi és nemi szerv fájdalmai terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, 26 és fél hetes kismama vagyok, veszélyeztett néhány első trimeszterben megesett vérzés miatt, de azóta ilyen téren "tünetmentes". Hétvégén párommal az átlagosnál hosszabb sétát tettünk (4-5 órás bútorboltnézegetés), és másnap reggelre begörcsöltem: a fájdalmak leginkább menstruációs görcsökre emlékeztettek, kb. 15-45 percenként jelentkeztek (nem volt sem egyértelmű sűrüdödés, sem ritkulás a fájdalmak jelentkezése között), és 1-5 percig tartottak. Ez a rosszullét fél nap után múlt el, de gyengébben, tartósabban és kevésbé periodikusan e fájdalom azóta is (4 napja) újra és újra visszatér (naponta 3-5 alkalommal). Tegnap reggel felhívtam az orvosom, aki azt javasolta növeljem a napi Mg bevitelt, és csak akkor találkozzunk SOS, ha a tünetek így sem csökkentek. Egy napja szedek a szokottnál nagyobb dózisban magnéziumot, és a tompa görcsök ritkulnak, viszont azóta kétszer éreztem hirtelen támadt, nagyon erős, egy ponton érzett, szúró fájdalmat a nemi szervemben, a szeméremajkak környékén. Lehet összefüggés a két fájdalom között? Forduljak mégis SOS az orvosomhoz vagy várjam ki nyugodt szívvel a jövő heti tervezett találkozónkat? Köszönettel: szb

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Egyetértek a dokival, ilyenkor a magnesium adagját kell növelni, és egy kicsit többet pihizni. Fogyasszon bőven folyadékot, napközben ne sétáljon nagyokat, csak ami szükséges. Nyugodtan kivárhatja a jövő hetet.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-02 22:34:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: