• Lehet,hogy nincs peteérésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Másfél hónapja hagytam abba a Lindynette 20 szedését, mert babát szeretnénk. Azóta az első menstruációm 30 napra jött, semmi szokatlant nem tapasztaltam. Tegnap vettem egy PG 53-as mikroszkópot, hogy majd azzal nyomon követem a termékeny napokat. De elbizonytalanodtam, lehet hogy nincs még peteérésem? Előre is köszönöm a válaszát! Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Éva!

        A teherbeesés legnagyobb valószínűséggel a peteérés előtti és utáni 3-3 napban következhet be. Az ovuláció általában a női ciklus közepén van. Hogy mikor van a peteérése? Ha megfigyeli önmagát a peteérést jelezheti, ha a hüvelyváladék nedvesebb, nyúlósabb lesz (gyakran a tojásfehérjéhez hasonlítják), illetve  az ébredési testhőmérsékletét is (amelyet minden nap ugyanott, még az ágyból kikelés előtt mérnek), mely 0,2-0,4 fokot csökken peteérés előtt,és  a peteérést követően ismét emelkedni kezd. A PG53- as mikroszkóp sem tudja teljes bizonyossággal megmutatni a peteérés idejét. A legpontosabban hormonvizsgálatokkal és ismételt ultrahangos vizsgálatokkal lehetséges. Ugyanakkor a fogamzásgátló tabletta befejezését követően a menstuációs ciklusban rendszertelenség még előfordulhat.

        Próbálkozhat még esetleg más peteérést jelző eszközökkel is, de legfőképpen legyen türelmes Önmagához!

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-02 10:15:36; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: