• Terhességi toxémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hetes kismama vagyok. A leleteim alapján a védőnő toxémiát állapított meg. Vizesedik a bokám, magas a vérnyomásom (144/80 p.:98) és fehérje van a vizeletemben. Szerdán vércukrot mér nálam. Ha szerdán is ilyenek lesznek az eredményeim, az orvos segítségével beküld a kórházba kezelésre. Azt szeretném tudni, hogy milyen veszélyeket rejt ez a betegség a babára illetve rám nézve? Hogyan lehet gyógyítani és hány napos kórházi kezelést igényel? Haskeményedésre pipolphent szedek és még neo-ferro-folgammát is. Válaszát előre is köszönöm. Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a Terhességi toxémia témában

        Kedves Ildikó!

        A terhességi toxaemia kezelése a vérnyomás 140/90 Hgmm alatti beállitását jelenti a vizelet fehérje hetenkénti monitorizálása mellett, illetve hetente elvégzett laborvizsgálatokat. (májfunkció, vérkép, alvadási faktorok). A fentiekből következik, hogy a kezelés csak tüneti, inkább a magzat és az anya fokozott monitorizálását jelenti, a "gyógyulás" csak a szülést követően következik be. A cél a terhesség minél további viselése, ugyanis, ha a vérnyomás nem uralható, vagy a végeredmény , illetve vizelet fehérje egy adott szintet meghalad, a terhességet be kell fejezni , mivel közvetlen veszélyállapot alakul ki mind az anyára, mind a magzatra vonatkoztatva.

        A fentiek miatt előre nem lehet megmondani, hogy az Ön esetében hány napos kórházi benntartozkódást igényel a kivizsgálás és a kezelés beállitása. A fokozott monitorizálás azért is fontos, mivel gyakoribb a méhen belüli elhalás, az anyai görcsroham, a lepényleválás, illetve a magzat növekedési visszamaradása toxaemia mellett.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-24 14:58:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:18

        Tudjon meg többet: Terhességi toxémia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 18 hét és 4 napos terhes vagyok. Tegnap voltam egy rendezvényen, ahol a vacsora egy szűk pincében volt. Vacsora közben közvetlenül mellettem egy dobos elkezdett egy egy méteres dobon játszani. 3-4 percig tarthatott, de...
        Jo napot! Baratnommel kozosultunk ejszaka. Sosem elofordult hiba alakult ki hiszen elelvezes utan lecsuszott a gumi. Akkor csuszott le a gumi amikor eppen huztam ki es nem pedig benn maradt baratnomben. A gumi kilogott a nemiszervebol es az ondo az agyra...
        Doktor Úr! Megszakítással védekeztünk a párommal vasárnap hajnalban ,de este meg is jött rendesen ki is tartott 5 napig a menstruációm ,de elmentem orvoshoz esemény utáni tablettáért ,de nem írta fel mivel azt mondta nincs szükség rá!Így...
        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával szeretnék Önhöz fordulni: 9 hetes kismama vagyok. A nőgyógyász az első vizsgálaton tájékoztatott, hogy méhszájsebem van, ami sajnos a vizsgálattól nagyon elkezdett vérezni és még utána is pár...
        Kedves doktor ur! Terhessegem 8.heteben tudtam meg hogy rh negativ vagyok.Ferjem rh pozitiv.33eves vagyok.Evekkel ezelott volt 2 abortuszom.Mennyire van okunk aggodalomra?Elore is koszonom a valaszt!
        Tisztelt Doktor Úr! Két hete volt egy spontán vetélésem kb 5. héten. Első terhességem lett volna. Pontosan nem tudni, hányadik héten, mert kissé rendszertelen a ciklusom. Amikor a barna folyás jelentkezett, az ultrahangon nem volt látható...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy október 12-én volt egy missed ab-om, ami után várnám az első menstruációmat, nem tudom, hogy mennyi idő az, ami még normálisnak nevezhető, mert kezdek aggódni, hogy lassan 6 hét elteltével...
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődi szeretnék,hogy mennyi az esélyem az egészséges baba megszületéséhez.20 évvel ezelőtt született egy lányom akit veszélyeztetett terhesen hoztam világra,folytonos hányással,korai vetéléssel,korai szüléssel...
        jo napot kivanok.egy nagyon fura kerdesem lenne mert nagyon osze zavartak.ez ev julis 24 en volt a mestruaciom es egyben az utolso is a ferjemel agusztus 23 an voltunk egyut(nemi kontktus)ra 5 napra csinaltam egy terhesegi tesztet es pozitiv let ami nagyon jo...
        Jo napot kivanok 16hetes terhes vagyok es a napokba edasanyamal csontsurusegmeresre mentem sajnos kesore jottem ra hogy nekem bem kenne szabad a helysegbe tartozkodnom dexa nevezetu rotgen gep vokt amivel mertek en az operator melett tartozkodtam.kivancsi...
        Kedves Doktor Úr, A 32. terhességi hétben járunk,és kb. 1,5 hete elkezdett fájni a bokám (gondolom a súlyfelesleg miatt). Elmentem az üzemi orvoshoz és ő azt mondta, hogy helyi gyulladás-csökkentő krémmel nyugodtan bekenhetem, attól nem lesz...
        Tisztelt Doktor Úr! A párommal óvszerrel védekezünk, de október 19-én és 31-én együtt voltunk megszakításos módszerrel. Illetve csak az aktus ELEJÉN nem védekeztünk (bár tudom, ez majdnem ugyanaz). Azonban október 31-én az együttlét...
        Tisztelt Doktor Úr/Dr.Nő! 36 hetes,39.5 éves kismama vagyok.Ez a 3.terhességem.Az első császármetszéssel,a második sima szüléssel végződött.5 éve volt egy méhnyak konizációm.Tavaly diagnosztizálták a Scheuermann betegséget,enyhe...
        Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni. 14. hétben járó kismama vagyok és a kombinált teszt eredményeként a Down-szindróma háttérkockázata 1:201, míg a teljes becsült kockázat 1:810 értéket adott. A vizsgálatkor 12 hét + 5...
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy 36 éves és 13 hetes kismama vagyok.Jelzem 35 évesen fogant a magzat.A 12 hetes ultrahangos vizsgálatot végző orvos a korom miatt genetikai vizsgálatot javasolt annak ellenére,hogy a magzattal minden rendben...
        Tisztelt Doktor Úr, 38 hétben járó kismama vagyok. Többször jeleztem orvosomnak, hogy folyást észlelek, valamint a vizeletemben sok laphámsejt és baktérium található, melyet a kiskönyvembe bele írtak. Sajnos csak a 36 héten vett mintát,...
        24 hetes kismama vagyok, két hete a kisfiam jobb veséjében 6,8mm es tágulatot mértek.Akkor biztatva közölték,hogy fel szívódhat,de figyelni kell nem e növekszik! Most rá két hétre,már 13*8*9mm es lett! Nagyon aggódom, bar a másik vese rendben...
        Tisztelt Doktor úr! Szorongva írom meg Önnek a kérdésemet, de szeretnék ezen túljutni ezért kerestem meg a kérdésemmel.29 hetes kismama vagyok, és minden nagyon jól halad. a terhességem abszolút probléma mentes az orvosom szerint szépen...
        Tisztelt Doktor Úr! 9 hetes kismama vagyok. Tegnap úgy éreztem, mintha kezdene megfájdulni a torkom, ezért Phlogosol oldattal gargalizáltam, négy cseppet cseppentettem egy deci vízbe. Sajnos csak utólag néztem meg interneten a betegtájékoztatót,...
        Jó napot kívánok! 15 hetes kismama vagyok. Semmi pocakom nincs, és magzat mozgást sem érzek.Ezen felül rengeteg stressz ért az utóbbi 3 hétben.Mivel saját orvosom nincs ezért a legközelebbi ultrahang csak 18 hetesen lesz aktuális így nem...