• Terhességi toxémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hetes kismama vagyok. A leleteim alapján a védőnő toxémiát állapított meg. Vizesedik a bokám, magas a vérnyomásom (144/80 p.:98) és fehérje van a vizeletemben. Szerdán vércukrot mér nálam. Ha szerdán is ilyenek lesznek az eredményeim, az orvos segítségével beküld a kórházba kezelésre. Azt szeretném tudni, hogy milyen veszélyeket rejt ez a betegség a babára illetve rám nézve? Hogyan lehet gyógyítani és hány napos kórházi kezelést igényel? Haskeményedésre pipolphent szedek és még neo-ferro-folgammát is. Válaszát előre is köszönöm. Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a Terhességi toxémia témában

        Kedves Ildikó!

        A terhességi toxaemia kezelése a vérnyomás 140/90 Hgmm alatti beállitását jelenti a vizelet fehérje hetenkénti monitorizálása mellett, illetve hetente elvégzett laborvizsgálatokat. (májfunkció, vérkép, alvadási faktorok). A fentiekből következik, hogy a kezelés csak tüneti, inkább a magzat és az anya fokozott monitorizálását jelenti, a "gyógyulás" csak a szülést követően következik be. A cél a terhesség minél további viselése, ugyanis, ha a vérnyomás nem uralható, vagy a végeredmény , illetve vizelet fehérje egy adott szintet meghalad, a terhességet be kell fejezni , mivel közvetlen veszélyállapot alakul ki mind az anyára, mind a magzatra vonatkoztatva.

        A fentiek miatt előre nem lehet megmondani, hogy az Ön esetében hány napos kórházi benntartozkódást igényel a kivizsgálás és a kezelés beállitása. A fokozott monitorizálás azért is fontos, mivel gyakoribb a méhen belüli elhalás, az anyai görcsroham, a lepényleválás, illetve a magzat növekedési visszamaradása toxaemia mellett.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 




           
         
         

         WEBBeteg szerkesztőség
        Tisztelettel!
        WEBBeteg szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-24 14:58:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:18

        Tudjon meg többet: Terhességi toxémia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4hét+5napos terhesség gyanuját állapitották meg hüvelyi ultrahangon a petezsákot (10,6) és a szikhólyagot látják de az embriót nem ez lehet vetélés jele vagy ez normálisnak számit? vissza rendeltek 1hét mulva de aggódóm
        Tisztelt Doktor/Nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy nem jött meg a menstruációm tesztet csináltam mind a kettő pozitiv lett, a terhesség kalkulátor szerint kb 5 hetes terhes lehetek mert már egy hete késik a menstuációm. Ennek rendje...
        T.Cím! Jelenleg 35 hetes kismama vagyok.4-5 napja a melltartómon észrevettem,hogy a jobb mellbimbóm mintha "vérezne".Igazándiból gombostűfejnyi piros váladékcseppek voltak a melltartóm belsejében,de ebből is csak pár db. Mell önvizsgálatot...
        Tisztelt Doktor Ur! Jelenleg 9 hetes vagyok, kb két hete elkaptam a kisfiamtól egy kéz-láb-száj fertőzést, amit állitólag a Coxsackie virus okozza (gyerekorvos is ezt mondta). Egy hete volt lázam, utána egyből jelentkeztek a kiütések is a...
        Tisztelt Doktor Úr! 37 hetes várandós vagyok, a tegnapi uh viszont megijesztett. Voltam CTG-n, ahol minden rendben találtak és utána a doktor meg is mérte a babát. Előtte két hete szintén mérte. A kis könyvembe szinte ugyanazok a méretek...
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy korai terhesség esetén és általában terhesség esetén lehet-e szaunázni, természetesen mérsékelve vagy egyáltalán nem indokolt, ugyanis az általunk olvasott forrásokból nem egyértelmű a válasz....
        Jó napot kívánok! Szerdán töltöm a 34. hetet. A 18 hetes ultrahangon találtak a pici agyában a jobb oldalon egy 6mm-es cpc-t és kétoldali vesemedence tágulatot és bővebb magzatvizem volt. Az orvosom felutalt Pestre, ahol csináltak szintén...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Az alábbi kérdésemmel kapcsolatban kérném segítségét/szakértelmét: Számításaim szerint 6+4 hetes terhes vagyok. A legutóbbi UH vizsgálaton 16,5 mm petezsák / 3,9 mm szikhólyag volt látható de sajnos embrió...
        Tisztelt Doktor Úr! 12. hetes terhesként a laborvizsgálat során az alábbi eredményt kaptam: toxoplazma gondii IgG: 5,00 U/mL (negatív) toxoplazma gondii IgM: 1,84 S/CO (pozitív). Ezen második érték miatt 2 hét múlva a laborvizsgálatot meg...
        Tisztelt Doktor Úr/nő! 9 hetes kismama vagyok, sajnos sikerült egy komolyabb megfázást összeszednem torokfájással, fülfájással és köhögéssel. Tanácsát szeretném kérni, hogy milyen házi praktikákat esetleg gyógyszereket alkalmazhatok...
        Tisztelt Dr. Úr! Én 25 éves vagyok, a férjem 37. A menstruációm kb. 1-1.5 évig elmaradt,ekkor inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam. Gyógyszeres kezelés és diéta betartása mellett 1 éve ismét menstruálok,igaz kissé rendszertelen....
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A terhesség 23. hetében járok, eddig minden eredményem jó, nem vagyok veszélyeztetett terhes. Amikor mély levegőt veszek (de nem minden esetben), akkor a hasam jobb oldalán, kb ugyanabban a pontban érzek egyfajta szúrást....
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2014.júliusában volt egy vetélésem,orvoshoz mentem de nem csinált vizsgálatot. Akkor kértem időpontot egy másik városban lakó magánorvostól,de csak 09.15kapram. Elmentem,kiderült,hogy 7hetes terhes vagyok.,párom...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2009 óta diagnosztizált Crohn beteg vagyok, jelenleg Pentasa granulátumot szedek 2x2-t, valamint Normafloret ill. Gravida terhesvitamint. Augusztus 26-án inszeminációm volt, előtte Clostilbegyt tablettát kellett szednem....
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 11 hete császármetszéssel szültem meg első gyermekem. Azóta folyamatosan szoptatom napi 6-7szer. A vérzésem az első héten nagyon erős volt, utána fokozatosan csökkent, majd a 2-3. hét körül elmúlt....
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Párommal 6 hónapja próbálkozunk a Babával. 2014 augusztus 18-án jött meg utoljára a menstruációm. Ebben a hónapban is 18-ra vártam. Szombaton szeptember 13-án reggel egy kis barnázást tapasztaltam amely...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy 9 hetes terhes vagyok, és tegnap vettem kölesgolyót, még nem sokszor ettem ilyet így nem tudtam milyen az illata és az íze. Olyan 10-15 golyó megevése után megnéztem a lejáratot mert fura íze...
        Tisztelt Doktor Úr! 23. hét elején járó ikerlányokat váró kismama vagyok. A héten voltunk a fogadott orvosomnál, aki sajnos kitágult méhszájat talált. UH-gal vizsgált és csak a belső méhszájam tart 8 mm-t. Tenyésztést vett és szigorú...
        Kedves Dr.! 17 hetes kismama vagyok. Toxoplazmás leletem eredménye: CMV IgM 0,3 negatív, CMV IgG 4,96 NE/ml pozitív(Primer Cytomegalivírus fertőzést átvészelt. IgG maradványantitest.), Toxoplasma gondii IgM 0,4 negatív, Toxoplasma gondii 1,0 IU/ml...
        Tisztelt Cím! 29 éves kismama vagyok. Első babát várjuk. 22. terhességi hétben járunk már. Kiderült, hogy a méhlepény a mellső falon mélyen tapad. Kérdésem lenne, hogy mire kell jobban odafigyelnem? Mit kell kerülnöm? A terhességem ettől...