• Terhességi toxémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hetes kismama vagyok. A leleteim alapján a védőnő toxémiát állapított meg. Vizesedik a bokám, magas a vérnyomásom (144/80 p.:98) és fehérje van a vizeletemben. Szerdán vércukrot mér nálam. Ha szerdán is ilyenek lesznek az eredményeim, az orvos segítségével beküld a kórházba kezelésre. Azt szeretném tudni, hogy milyen veszélyeket rejt ez a betegség a babára illetve rám nézve? Hogyan lehet gyógyítani és hány napos kórházi kezelést igényel? Haskeményedésre pipolphent szedek és még neo-ferro-folgammát is. Válaszát előre is köszönöm. Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a Terhességi toxémia témában

        Kedves Ildikó!

        A terhességi toxaemia kezelése a vérnyomás 140/90 Hgmm alatti beállitását jelenti a vizelet fehérje hetenkénti monitorizálása mellett, illetve hetente elvégzett laborvizsgálatokat. (májfunkció, vérkép, alvadási faktorok). A fentiekből következik, hogy a kezelés csak tüneti, inkább a magzat és az anya fokozott monitorizálását jelenti, a "gyógyulás" csak a szülést követően következik be. A cél a terhesség minél további viselése, ugyanis, ha a vérnyomás nem uralható, vagy a végeredmény , illetve vizelet fehérje egy adott szintet meghalad, a terhességet be kell fejezni , mivel közvetlen veszélyállapot alakul ki mind az anyára, mind a magzatra vonatkoztatva.

        A fentiek miatt előre nem lehet megmondani, hogy az Ön esetében hány napos kórházi benntartozkódást igényel a kivizsgálás és a kezelés beállitása. A fokozott monitorizálás azért is fontos, mivel gyakoribb a méhen belüli elhalás, az anyai görcsroham, a lepényleválás, illetve a magzat növekedési visszamaradása toxaemia mellett.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 




           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-24 14:58:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:18

        Tudjon meg többet: Terhességi toxémia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        jó napot! tanácsot szeretnék kérni, h mennyire ártok az adott gyógyszer szedésével a babának vagy sem.Most 21 hetes terhes vagyok. Elkaptam egy nagyon csúnya megfázást,köhögés,láz járt vele. a háziorvos azt mondta, h megvizsgált és a...
        Üdv! 18 éves lány vagyok. Azt szeretném kérdezni hogy már régóta hüvelyi gyulladásom van és most 2.án megjött a mestruáciom. De viszont 24.én észrevettem pisilés után hogy kis vér jött a hüvelyemböl. Pecsételö vérzés. Ami nem...
        Üdvözlöm Doktor úr! Olyan kérdésem lenne, hogy teljesen bevan keményedve a hasam, nem csak alul, hanem felül is. Görcsölök is, elég rendesen. Fáj a derekam, hányingerem van és hasmenésem. Már 3. napja érzek ilyen erős görcsöt, mely...
        Tisztelt doktorúr!Egy olyan kêrdéssel fordulok őnhöz,hogy november 28-àn volt utóljára menszeszem ,január 8-án csináltam tesztet ami pozitiv lett ,nagyon örűltem neki mert szerettünk volna egy harmadik gyermeket.Egyből bejelentkeztem...
        Tisztelt Doktornő! Egy genetikai kérdéssel fordulnék Önhöz. 17 hetes kismama vagyok, 10 hetesen voltam szegeden kombinált tesztes genetikai vizsgálaton Dr. Szabó János professzor úrnál. Az ő eredménye szerint, a kockázata a down-kornak 1:817,...
        Jó napot! Én novemberben abba hagytam a fogamzásgátló szedését és december 19 voltam magán nőgyógyásznal és nem mondott semmit sem. December 27-én megjött a menstruaciom, de olyan volt hogy 1 napig meg volt a vérzés 2 napig nem utána megint...
        Tisztel Dr. Úr! A ciklusom mindig rendszertelen volt. Volt hogy kihagyott és volt hogy rendszeresen megjött. Amikor kihagyott csináltam tesztet és negatív volt. A legutólsó novemberbe volt és most csináltam tesztet ami pozitív lett. Ez akkor...
        Tisztelt Doktornő! 20 hetes terhes vagyok, nemrég elvégezték a vércsoport vizsgálatot, ahol a következő leletet kaptam: A Rh(D) pozitív, ellenanyagszűrés: negatív, direkt coombs vizsgálat: negatív. Korábban is néztek már vércsoportot, mivel...
        Tisztelt Doktor Úr!Második gyermekemet várom,de a tegnapi uh alapján nincs magzati szívhang.A CRL:6,5mm Sajnos rendszertelen vérzésem miatt nehéz megállapítani a várandósság kezdetét.Nov.7 volt utoljára rendes mensesem,majd dec.18.án negatív...
        Tisztelt Doktor Úr ! Első babámat várom egy hete tudtam meg a hirt.Előtte rendszeresen dohányoztam,mióta megtudtam h állapotos vagyok,letettem a cigit,illetve elvétve egy egy szálra rágyújtok sajnos :( ami azt jelenti hogy max 2 szálat szivok...
        Tisztelt DR Úr!!! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy milyen lehetösègeim vannak a hànyinger,hànyàs csilapitasàra és persze levert vagyok és gyenge 8 hetes terhes vagyok nem igazàn van etvàgyam sem ilyenkor mi a meg oldàs ? Még ha nem is...
        Üdvözlöm! 13 hetes kismama vagyok és ma volt egy Uh-m,ott mindent rendben volt.Találtak viszont az uterusban egy 52mm vastagságú szövettömörülést. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelenthet? Kell foglalkozzak vele,vagy nem komoly?Válaszát...
        Jó napot kívánok, juniusba volt egy missed abbal végződő terhessegem. Most újra terhes vagyok / 12hetes /. A 3 hónap alatt nem éltünk házas életet / nem azért mert az orvos ajánlotta hanem mert én döntöttem így mivel féltem a baba...
        szép jó napoy kivànok! 12 napja késik a vérzésem,két teszt is pozitiv.a vetélésem óta most csillant fel a remény hogy terhes vagyok.csak àllandóan görcsöl a hasam mint akinek megjön.hiàba szedem a magne b6-ot és a gravidàt,nem akar...
        Kedves doktorúr/doktornő! Körülbelül egy éve pcost diagnosztizáltak nálam. A libidóm egyre jobban csökkent. Pár hónapja még nagy nehezen rá tudtam venni magam, hogy lefeküdjek a párommal, de erre most már képtelen vagyok. Egyáltalán nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem.hogy tegnap voltam ultrahangon. A magzat 8.5 mm volt. Utolsó menstruàcióm november 28àn volt.ami a 36.napra nött meg. Sosem volt rendszeres a ciklosom. Mindig késett pàr napokat. A terhességi időre 6 hét 5...
        Jo napot, az lenne a kerdesem hogy lehetek e terhes ha megjott a menstruaciom? Egy hete vannak tuneteim(emelyges,szedules.A melleimbol feheres valadek jon ha megnyomom.Sokat hiztam is.A hetvegen csinaltam egy tesztet de negativ lett,hetfo reggel...
        Tisztelt Doktor Úr! 19 hetes várandós vagyok. 16 hetesen a megyei kórházunkban az ügyeletes orvos azt állapította meg, hogy a méhnyakam megrövidült 2 cm-re, a külső méhszájam pedig kinyílt. Ekkor kézi vizsgálat és hasi uh vizsgálat...
        Tisztelt Doktor Úr! A napokban voltam a 12.heti genetikai UH-on, mindent rendben találtak, viszont a köldökzsinórra a következő van írva: Köldökzsinór: 2 ér, 3,5mm SUA 1.s. A dokim azt mondta, hogy rendben van, nem fog gondot okozni, kérdésem...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő! Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy 2014.09.18-án szültem császármetszéssel első kisfiamat,minden rendben volt,semmi komplikáció nem volt. Párommal szeretnénk kisbabát minél hamarabb hogy ne legyen nagy korkülönbség a...