• Vérszegénység és teherbeesés esélye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! 34 éves vagyok. 2 hete fájt a mellkasom. Elmentem a háziorvoshoz, vizsgálat alapján semmi rendelleneset nem talált. A biztonság kedvéért elküldött laborvizsgálatra. Tegnap lett kész az eredmény és megállapították hogy vérszegény vagyok.A következő adatok amelyek alacsonyabbak a megadott értéknél: Haemoglobin: 88.000g/L Haematocrit: 0.276l/l MCV: 58.000/fl MCH: 18.600 pg MPV: 7.700 fl Vas: 1.9 umol/l A többi eredményem tökéletes. Azt mondta a háziorvosom jobb nem is lehetne. A menstruációm nagyon bő vérzéssel jár. A gyógyszer neve amelyet kaptam: Neo-Ferro-Folgamma. Naponta 2x1 szemet kell szednem. Az lenne a kérdésem hogy mi a teendő hogy minél hamarabb javuljanak az eredményeim, mert a párommal kisbabát tervezünk.És hogy minden rendben legyen a terhességem alatt. Spirállal védekezem és ha azt most levetetem mennyi idő múlva próbálkozhatunk, kell-e várni hogy tisztuljon a szervezetem? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a spirál témában

        Kedves Kérdező!

        Az egészet nem értem, miért van itt probléma. Hát persze, hogy a spirál egy gyulladást tart fenn a méhben és persze addig nem is lesz terhes, amíg le nem veteti. Tehát ami a  legfontosabb, hogy mielőbb meg kell szabadulni a spiráltól, azonnal. És aztán lehet azon gondolkodni, hogyan tovább. Ha homokba dugja a fejét és kőkorszaki fogamzásgátlási módszereket használ, akkor nem szabad csodálkozni, hogy ilyen panaszai vannak. Ki használ manapság spirált?A Mirena 1000000-szor korszerűbb megoldás. De persze most magának kisbaba kell, tehát a legfontosabb megszabadulni attól is izétől.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-20 23:21:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: