• Fogamzásgátló utáni gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 18 éves koromtól fogamzásgátlót szedtem bőrproblémáimra(diane-35), majd egy éve orvosom javaslatára áttértem a yadinra. 24 éves vagyok és babát szeretnénk, idén júliusban abbahagytam a tablettát, akkor a megvonásos vérzés jelentkezett, azóta viszont nem menstruáltam. Terhes nem vagyok a tesztek szerint. Normális dolog az hogy már két hónapja nem jelentkezik menstruáció a tabletták abbahagyását követően? Várjak türelmesen magától beáll a ciklusom, vagy forduljak orvoshoz mert esetleg kezelni kell? Minél előbb babát szeretnénk..Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Babát akaró!

        A fogamzásgátló abbahagyásakor teljesen normális, hogy nem jön meg a vérzés. Ezért nem kell tervszerű életet élni. Abbahagyja a gyógyszert, aztán rögtön terhes akar lenni. Sajnos a fogamzásgátló évikig tartó szedése okozhat olyat, hogy nem jön meg utána rendszeresen a vérzése. Ettől persze még egészséges és nincsen semmi baj. Ha mindenképpen segíteni akarnak a dolgon, akkor lehet clostylbegytet szedni, de persze kizárólag orvosi ellenőrzés mellett. De szerintem legyen türelemmel, minden helyreáll majd egyszer. Nem kell aggódni emiatt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-19 23:57:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: