• 9 hetes terhes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Amióta terhes vagyok minden betegség elér.Kiderült,hogy hüvelygombám van,nem kaptam rá semmit,pedig én aggódom miatta.3 hete nagyon csúnyán megfáztam,azóta is Nasivin 0,05% orrcseppet kell használnom,mert más nem használ,árthat a csepp a babának?.Most pedig hétfőtől(04.21.)elkapott a hasmenés (szinte óránként),sőt 4 hánytam is,és nagyon félek,hogy ki fogok száradni.Most már múlóban van,de alig győzők annyit inni,hogy na száradjak ki nagyon,bár a nyelvem már fehér.Nagyon félek,hogy ezek a betegségek ártottak a babának.Sokan azzal nyugtatnak,hogy ha ártottak volna már elvetéltem volna.Ugye nem fogok fogyatékos gyereket szülni ezek miatt?Mit csináljak másképp?Megnyugtatna kérem?Előre is köszönöm válaszát!Maradok tisztelettel:Kocsis Klaudia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Klaudia!


        A Nasivin 0,05 %-os orrcsepp nem árt a babának, de 10 napnál tovább nem érdemes használni, mert az orrnyálkahártyája hozzászokik az orrcsepphez, és a dugulás nehezebben fog megszűnni. A terhesség elején, főleg a 12. hétig óvatosnak kell lenni a gyógyszerek szedésével, hiszen a baba ilyenkor még nagyon sérülékeny. A hüvelygombára és a hasmenésre sem jellemző, hogy fejlődési rendellenességet okozna. Próbáljon meg többször, de kevesebb mennyiségű folyadékot fogyasztani  ha hányingere van, hogy a kiszáradást elkerülje. Szedjen fólsavat az előírásnak megfelelően, mely bizonyítottan csökkenti a fejlődési rendellenességek kockázatát. Táplálkozzon kiegyensúlyozottan, szedjen vitaminokat, hogy immunrendszerét erősítse. A 12. héten esedékes ultrahangvizsgálat után kérjen tanácsot nőgyógyászától hüvelygyulladását illetően.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-27 20:17:01; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: