• Magzatmozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        18.-dik hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete éreytem, hogy megmozdult a magzat, de azota nem nagyon érzem, ez ugye nem azt jelenti, hogy gond lehet a picivel, mert azt mondják a második gyereknél hamarabb érzödik a mozgás. Megkérem hogy válaszoljon, minnél elöbb, mert csak jővőhéten kell menjek az orvosom hoz. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magzatmozgás témában

        Kedves Kérdező!

        Nagyon gyakran előfordul, hogy az első magzatmozgásokat követően nem érzik mozogni a babát. Az esetek többségében ennek a hátterében nincsen semmilyen probléma. A magzatmozgás számolásának a 32. terhességi hét után van kiemelt jelentősége. Amennyiben a 32. héttől a mozgások száma nem megfelelő, mindenképpen mielőbbi ultrahangvizsgálat indokolt.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-30 14:11:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: