• Mi baj lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr Csősz György Úr Nőgyógyászhoz szólna a kérdésem. Írországban élek a férjemmel és szeptember 20-án látogatunk majd haza 2 hétre, de addig még elég sok idő van és félek hogy a problémám nem várhat addig. Sajnos itt nincs lehetőségem nőgyógyászhoz fordulni ezért kérném az Ön tanácsát. A problémám, hogy július 5-én volt az utolsó menzeszem és augusztus 16.-a óta (két nap kivételével) barnás kis mennyiségű vérzésem van amit nem tudom mi okoz. Aug. 22-én csináltam egy terhességi tesztet ami halvány 2. csíkkal jelent meg (nem egyértelmű negatív a válasz) Menstruációs görcseim voltak de már elmúltak azok is, a mellem feszül és érzékeny. Ahogy éreztem a méhszájam eléggé lent van mint mielőtt megszokott jönni. A menzeszem többnyire rendszertelen sosem azonos hosszúságú a ciklusom, a vérzés szinte mindig erős görcsökkel és rosszúlléttel jelentkezik. Aggaszt ez a barnás vér ami (bocsánat a kifejezésért) de kisebb darabkákat is tartalmaz. A férjemmel általában nem védekezünk, tervezünk babát. De félek, hogy valami nagyon nincs rendben velem. Mi lehet ez valami fertőzés? Mivel kezelhetném magam még 3 hét van a hazautazásunkig? Canestenduo-m van itt kint de nem merem használni hátha nem erre van szükség. Előre is köszönöm a gyors válaszát, tanácsát.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírás alapján valószínüleg kis terhességgel van dolgunk. Teendő addig nincs, amig erős darabos vérzés nem indul. Akkor azonban orvoshoz kell menni még Írországban is./ Zárójelben megjegyzem, hogy nagy felelötlenség egészségbiztosítás nélkül külföldön tartózkodni/. Ha tervezett úgy is a terhesség, akkor várjunk türelemmel, hogy dönt a természet. Amig a mellfeszülés megvan, valószínüleg él a terhesség.
        Tudni kell azonban, hogy  ritkán előfordulhat, hogy a terhesség nem a méhen belül jön létre, ezért a lehetőségekhez mérten minél hamarabb jelentkezni kéne egy hüvelyi UH vizsgálatra.  Addig is ismételje meg egy hét múlva a terhességi tesztet.

        Üdvözlettel:

         Dr. Csősz György szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-27 20:58:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: