• LH teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        6 hónapja járok kezelésre a rendszertelen menstruáció miatt és hogy nem volt peteérésem, ez a hónap viszont már jól indult. Az orvos azt mondta, mindent bele, de egy kicsit érdekesnek találom hogy a menzesztől számítva a 13-ik napon az lh tesz negatív, 14-ik napon pozitív lett. Ahogy az orvos is mondta, a teszten 2 erős vörös csík jelent meg, ahogy olvastam, azt jelenti, az elkövetkező 40 órában lesz peteérés. Nagyon megörültem, hiszen már fél éve ezt vártam, aztán este nagyon fájt a hasam, feküdnöm kellett és olyan sápadt voltam, mint a fehér fal! Aztán megcsináltam a tesztet a 15-ik napon is, az pedig negativ lett. Ez az, amit nem értek. Most a teszt mutatott volna rosszat még a 14 ik napon? Vagy más oka lehet? Mi a párommal 2-3-naponta próbálkoztunk! De nem értem, miért lett a teszt negativ. Csak mert a peteérés egy napig tart, szóval nem értem, az lehetséges hogy megtermékenyült a pete és azért? Hát várok, így is, úgy is valami biztos lesz! Előre is köszönöm a válszukat! Klaudia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Klaudia!

        Az LH-teszt egy nem túlságosan pontos diagnosztikai eszköz. A peteérés folyamata legpontosabban sorozat- ultrahangvizsgálatokkal követhető, illetve mellette meghatározható az LH pontos értéke, ha megfelelő laborháttér áll rendelkezésre. Csak LH tesztre alapozni a diagnosztikát és a kezelést nem túlságosan szerencsés eljárás. Azt javaslom, hogy inkább keresse fel a lakóhelyéhez legközelebb eső meddőségi szakrendelést, ahol rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök a pontos diagnosztikához és a szükséges terápia meghatározásához.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-20 15:27:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó