• Árthatnak-e a háziállatok a babának?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párommal tervezünk babát, de van nekünk otthon kutyusunk, és vemhes, szeptemberben lesznek kiskutyák. A kérdésem az lenne: ha közben vagy előtte teherbe esnék, árthat-e a magzatnak, ha kutyák vannak a testközelben?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás, háziállat, kutya témában

        A kutyatartás kicsit kettős kérdés. Ha bent van a lakásban, akkor is ki szokták vinni sétálni, tehát találkozhat idegen kutyákkal, így vírusokkal, baktériumokkal, élősködőkkel. Ha egy kutya egészséges, rendszeresen féregtelenítve és oltva van, akkor nagyobb a biztonság. Mindenképpen gondoskodjon fokozottan az élősködőktől való védelemről, és tartsa be a higéniás szabályokat. Nem szabad a kutyát puszilni, mindig alaposan kezet kell mosni, és nem szabad mindenhova felengedni a kutyát.

        Amikor megszületik a baba, újabb megoldandó problémákkal fog szembenézni. Kiszámíthatatlan a reakciója az állatoknak, ha újszülöttet látnak, hallanak. Mindenképpen forduljon állatorvoshoz, és kérje ki a tanácsát, hogy a megfelelő biztonságot megteremtse otthonában.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-17 20:28:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó