• Normál szülés inkontinencia műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! 6 évvel ezelőtt inkontinencia műtéten estem át, melynek során TOT háló került felhelyezésre. Ennek a tartó szalagjai hüvelyen keresztül, combtőben lettek levezetve. Ezt megelőzően conisatiom is volt, in situ carcinoma eredménnyel, ami után 2x kellett újra varrni bevérzés miatt. Most, majdnem 40 évesen várom 3. gyermekünket, akit két teljesen normál szülés után szeretnék ugyanígy világra hozni. Mivel orvosom szerint papírforma nincs róla, hogy ilyen esetben lehet-e normál úton szülni, a császármetszést javasolja. Én ettől kissé elzárkózom, szeretném inkább körbejárni a kérdést ez ügyben. Van esetleg tapasztalatuk ez ügyben? Nagyon hálás lennék, ha leírná véleményét, javaslatát. Köszönettel: egy természetes szülésért "rajongó " anyuka.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A megelőző inkontinencia miatti és a méhnyakon végzett műtétek a császármetszés javallatát képezik. A hüvelyi úton való szülés az inkontinencia kiújulását,a kismedencei lágy részek károsodását eredményezheti. A conisatio után a méhnyak táguló képessége megváltozhat,a hüvelyi szülés során a méhnyak szintén károsodhat. Tehát ha megszeretnénk őrizni a korábbi műtétek eredményességét az biztonsággal császármetszés útján valósítható meg.


        Kérdés: 2017. szeptember 19., 10:22; Megválaszolva: 2017. szeptember 21., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: