• Barnás folyás terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! 6 és fél hetes terhes vagyok, 6 napja az első vizsgálaton rákszűrést végzett az orvos, elég durva volt minden mozzanata. Másnap vérzés jelentkezett, nagyon megijedtem, így kórházba mentünk, ahol az orvos azt mondta nem lát semmi vérzésre utalót. De azóta is barnás folyásom van már 5-6 napja. Ez lehet normális valóban? Ennyi idő után okozhatja a rákszűrés? Semmi erős fájdalmam nincs, csak tompa nyomás érzek, azt is csak pár percig, aztán órák múlva jelentkezik. A vérzés sem sok, szinte csak a wc papírt keni össze, nagyon halvány barna. 2 nap múlva megyek vissza ulthangra az első orvoshoz. Köszönöm a választ!

        Dr. Kiss György válasza a vérzés témában

        Tisztelt Hölgyem ! A lepény kialakulásáig a sárgatest és az általa termelt progesteron / sárgatest hormon /felelős a terhesség zavartalan fejlődéséért. Amennyiben, ezen hormon szintje csökken, ugy a fenyegető vetélés tünetei mutatkoznak / göecsölés, vérzés /. A biztonság kedvéért ezért hüvelyi ultrahang vizsgálatot javasolnék / petezsák állapota, magzati életjelnség-szivmüködés megitélése miatt / valamint a sárgatest hormonkezelés megkezdését/ Duphaston vagy Utrogestan tabletta szedés/. Ez általában a 13-14-ik gestatiós hétig érdemes folytatni. A mintavétel okozta panaszok nem tartanak 6 napig és most, a terhesség sorsa a döntő ezért voltam részletesebb és kérem, sokat pihenjék ! Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. július 22., 08:44; Megválaszolva: 2017. július 24., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: