• 7 hetes terhesség, hőgörbe!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Pétervári László! 30 éves vagyok, van már egy 10 éves nagy fiam. Most 1 év próbálkozás után sikerült végre teherbe esnem. Ma vagyok 7 hetes 1 napos várandós. A 6. heti ultrahangon már volt az embriónak szívcső pulzálása is. Mérete akkor 2,9 mm. Mivel 1 év alatt sikerült teherbe esnem, nagyon félek, hogy esetleg elvetélek. (Soha nem volt vetélésem). Sajnos sokat olvasgatok a neten. Van egy kb. 10 Ft-os méretű méhszájsebem is, emiatt nem vetélhetek el? A nőgyógyász azt mondta, hogyha gyermeket szeretnénk, nem kell megműteni (fagyasztás vagy lézer lett volna). A fiammal amikor terhes voltam nem volt semmi panaszom, spontán szültem. Most sincs igazából panaszom a folyáson kívül. A folyásom mintha kicsit erősebb "illatú" lenne. Még mérem a reggeli hőmérsékletemet, csatolnék hőgörbét is. Mára egy tizedet esett a hőm. Elvileg a terhesség végéig fent kell maradni a hőnek? Hormonsor vérvételeim is jók voltak. A férjem spermaeredményei is. Terhességi vitamint szedek (Trimeszter 1) és Magnéziumot (Magnesolv). Panaszom nincs, csak a félelem...! Köszönöm a válaszát előre is! Elnézést a hosszú levélért! Szép napot!!!

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A méhszájseb ,ha cytológiai vizsgálat történt mostanában és az negatív,akkor a terhesség alatt azzal nincs teendő. A hüvelyi folyással,gyulladással azzal van,gyógyszeres kezelés szükséges.Ez az esetleges vetélésben lehet tényező. A hőgörbe az nem jelent problémát. Terhességi vitamin szedése az tanácsos. Félni meg nem kell!


        Kérdés: 2017. június 27., 10:10; Megválaszolva: 2017. június 27., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: