• Mit tehetünk még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cim! A páromnál 2017 elején lactose intolerantia talaján kialakuló enteralis contanimatiot diagnosztizáltak. Az előirt vizsgálatokat meg csinálta, a gyógyszeres kezelést elkezdte. Ugy vettük észre hogy a gyomrában kialakult felély, gyulladás megszünt. Étvágya vissza tért, székelése szaporodott (heti kb 3 alkalom). Jelenleg orvosi előirásra elkezdte a Normix kezelést. Sajnos állapota rosszabbra fordult, mivel székelése meg szűnt, már több napja nem volt. A hasa puffadt és kemény. Ez az állapot nagyom meg keseriti a minden napjait! Mind e közben párom 9-10 hetes terhes. Kérdésem, hogy ebben az állapotban szedhetőek-e az előirt gyógyszerek, vagy helyettesithetőek? A székrekedésre mi az amit tud esetleg szedni? Tudnak esetleg vmi egyéb terápiát ajánlani? A babára nézve lehet negativ hatása a szedett gyógyszereknek?

        Dr. Kiss György válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdezőm ! Tekintettel arra, hogy a terhesség és az alapbetegség állanó és folyamatos figyelmet kiván elsősorban: igen gondos és folyamatos terhesgondozás ajánlott, melynek során a szülész- nőgyógyász szakorvos kapcsolatban áll gastroenterológus szakemberrel. Magam részéről nem tartanám feleslegesnek azt sem, ha igénybe vennék a kórházi kivizsgálást valamelyik Klinika Terhespathológiai osztályán és ezután döntenének a szükséges gyógyszeres kezelésrő. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. május 31., 12:57; Megválaszolva: 2017. június 01., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: