• Haematoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szèp napot! 12 hetes kismama vagyok. 12 hetes ultrahangon voltam.Ahol hematomat talatak. A papiromra ezt irtak: placenta a mellsőfalon kialakuloban, benne 3×23mm atmerojű haematoma, felette ès a myometrium között 33mmes cystozus kèplet làtható! Azt mondtàk menjek vissza 2hèt múlva kontrollra. Szeretnèm megkèrdezni ez mit jelent,mert tàjèkoztatàst nem kaptam,és nagyon aggódom! Külső vèrzèsem nincs! Köszönöm szèpen!

        Dr. Kiss György válasza a placenta haematoma témában

        Tisztelt Hölgyem! A haematoma vérömlenyt jelent,kialakulásának oka,hogy egy ér megpattant és a vér összegyülik a méh fala és a kialakulóban lévő lepény között. Ha a vérzés nagyobb fokú, akkor - ahogy,Ön is írja,külső vérzés is jelentkezhet és végül vetélés is bekövetkezhet. Kérem,vigyàzzon és akàr görcs,vagy vérzés lépne fel , mielőbb jelentkeztél kórházi osztályon. Kímélő életmód mellett a haematoma jó része felszivódhat, ezt akarjàk ellenőrizni 2 hét múlva. Üdvözlettel: dr.Kiss. A


        Kérdés: 2017. május 14., 11:43; Megválaszolva: 2017. május 14., 23:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: