• Menstruáció késése, esetleges kimaradása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy pár hónapja megállapította egy magánorvos, hogy gombás fertőzésem van, felírt egy gyógyszert, amit nem sikerült még kiváltanom. Azonban jelenleg 2 hete késik a menstruációm (semmi előjele nincs még), és pár héttel ezelőtt együtt voltunk a barátommal, de "behatolás" nem történt, rajtam végig szoknya volt. Végül magán okok miatt nem ment el, és utána haza vitt. Ami körülbelül 40 perc. Amint haza értem nagyon kellett mosdóba mennem, és akkor már tampon volt bennem (ovuláció végett), így haza érkezést követően kézmosás nélkül rögtön mosdó, kivenni a bennem rejlő szivacsot, kitörölni magam. Elég szürreálisnak tűnik az eset, de az internet sok idegesítő dolgot elültet a fülemben, valamint a világ maga is. Nyilván elvégeztem tesztet (3-at) ami mind negatív lett. Az SZTK azonban még két hét múlvára adott időpontot. A kérdésem elég érthetőnek, és mindennaposnak tűnik, de így lehet várandós? (A kezem az autóban a kabátommal, táskámmal, üléshuzattal... érintkezett) Nyilván az, hogy felnyúltam, okozhat gondot, még ha kevés eséllyel is. Vagy esetleg ez a kezdeti fertőzés végett lehetséges? (Anno még mondták, hogy cisztához hasonlító dolog van bennem, amit akár kilökhet a szervezetem, ha jól rémlik 9-10mm-es volt) Válaszát előre és köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A várandóság gyakorlatilag kizárt.Behatolás nem történt,partner "nem ment el",kéz útján nem valószínű terhesség a leírt tárgyakkal való érintkezéssel. A fertőzés megállapítására szakorvosi vizsgálat tanácsos,ahol megfelelő kezelési javaslatot is kap.


        Kérdés: 2017. április 24., 20:04; Megválaszolva: 2017. április 24., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: