• Minor jelek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 19. Hetes uhn 1 db 2 mmes plexus cisztat, 2 db 2 mmes hyperogen csomót és 5 mmes vesetágulatot láttak a kisfiamnál.A vizsgálatot végző soron kívül magzatvizvetelre küldött,a magánorvosom viszont más állásponton van. Szerinte ezek többsége elmúlik a vesetágulat pedig fiúknál sajnos népbetegség. Tarkóredő 12. Héten 1.3 mm volt. Nagyon félek a vetélés lehetőségétől. Kérem adjon véleményt. Köszönettel

        Dr. Pétervári László válasza a magzati ultrahang témában

        A leírt ultrahang jelek miatt a magzati kromoszóma vizsgálat végzése javasolt. Két darab úgynevezett minor ultrahang jel a kromoszóma vizsgálat javallatát képezi. A vese 5mm-es tágulata az az élettani felső határt jelenti.Egyik sem önmagában nem indokolná a magzati kromoszóma vizsgálat javallatát.Azonban így együttesen gyanús ultrahang lelet alapján javasolt a kromoszóma vizsgálat.


        Kérdés: 2017. április 08., 22:03; Megválaszolva: 2017. április 10., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: