• Utrogestan kúp erhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 5 hetes terhes vagyok és az első vizsgàlatnál a kezelőorvosom 2 mm-es méhszájpolipot diagnosztizált,ami sajonos vérezgetéssel jàr!Az előzményben missed ab-m volt.Emiatt szerettem volna egy hormonvizsgálatot,de sajnos külföldön feleslegesnek tartjàk,de erre kaptam Utrogestan hüvelykúpot.Az lenne a kérdésem,hogy nem tudom valójàban milyen a progeszteron szintem,érdemes e az Utrogestan-t elkezdeni?Ha mégis rendbe van a progeszteron szintem nem e okot többletet a kúp használata?méhszàjpolip mellett alkalmazható az Utrogestan vagy hatással van a polypra? Vàlaszàt köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A hormonvizsgálatra nincs szükség. A progeszteron alkalmazása a terhességben a kórelőzmény miatt is tanácsos,a vetélés megelőzése céljából.A méhszájpolyp mellett is alkalmazható. A progeszteron – amelyet időnként a terhesség hormonjának is neveznek – alapvető fontosságú a várandósság sikeres létrejöttében. A méhnyálkahártya a progeszteron hatására válik rá alkalmassá, hogy az embriókezdemény beágyazódhasson. A méhösszehúzódások gátlásán keresztül a terhesség megmaradását is aktívan elősegíti.


        Kérdés: 2017. március 23., 21:09; Megválaszolva: 2017. március 27., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó