• Esemény utáni tabletta mellett terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! 2017.02.11.-èn volt az ovulàcióm. 12.-én hajnalban voltunk együtt párommal. 13.-án dèlután bevettem az addigra már kapott Escapelle sürgősségi fogamzásgátlòt. Később értelmeztem a betegtájékoztatót, hogy ez nem a beágyazódást akadályozta meg. Holnap kellene megjönnie, de valószínűleg nem fog, mert tegnap pozitívat teszteltem. Lehet bármi gondja a babának a tablettától? Milyen vizsgálatok szüksègesek a továbbiakban ebben a helyzetben? Nem sok tapasztalatom van. Van 2 gyermekem, de mind a kettőt Angliában szültem, így nem tudom, hogy itthon hogy működik a terhesgondozás.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        Escapelle nem okoz HCG szint emelkedést ,ezt csak a terhesség idézheti elő. A tabletta magzatkárosító hatása nem ismert. A vérzés kimaradása után terhességi vizelet teszt javasolt,pozitív esetben szakvizsgálat és ultrahang vizsgálat jön szóba. A terhesség kiviselése melletti döntés esetén lakóhely szerinti illetékes terhesgondozó,védőnő felkeresése javasolt.


        Kérdés: 2017. február 24., 05:40; Megválaszolva: 2017. február 26., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: