• laborérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen inszeminációm volt.Férjemnél mindent rendben találtak. Feladtuk, majd másfél év múlva spontán teherbe estem. Most ismét babát szeretnénk. Ismételten nem sikerül. Több hónapon keresztül néztem ovulációs teszttel, de vagy én nem használom jól, de akár 4-5 napig is pozitív az eredményem. Létezik ez? Elhatároztam, hogy hormonvizsgálatra elmegyek. Íme a ciklus 3. napi laboreredményem. Vizsgálat Eredmény Referencia tart. Mértékegység Endokrinológia sTSH 0,701 0,300-4,200 mU/L Estradiol-17ß 30,43 8,5-75 ng/L Folliculus stimuláló hormon 3,92 2,5-12,5 IU/L Luteinizáló hormon 4,86 2,2-12,6 IU/L Prolactin 6,51 3,4-29,9 ug/L A kérdésem az lenne,hogy ez megfelelő a teherbeeséshez? Egyébként kezelt pajzsmirigy alulműködésem van. Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A leírt laborértékek normálisak.Ez a petefészek működéséről ad felvilágosítást.Azonban azt,hogy van-e peteérés,azt a menstruációs ciklus 20-23.napján végzett hormon vizsgálattal mondható meg. A progeszteron hormon vizsgálata javasolt,ennek értéke objektíven mutatja a megtermékenyítésre alkalmas petesejt létét. Tanácsos felkeresni meddőséggel foglalkozó szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2017. január 09., 10:13; Megválaszolva: 2017. január 09., 23:17

        Tudjon meg többet: Terhesség.
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni. December 20-án felhelyezésre került a Mirena spirál, amit 10 nap múlva a hüvelyemben találtam. Rendszeresen együtt voltam a párommal, a melleim nagyon érzékenyek és feszülnek. Terhesség...
        Tisztelt doktor ur! Jelenleg korulbelul 11 hetes terhes lehetek, a menzesz alapjan van az mar 12 is, viszont tudom, hogy a menstruaciom nem 28napos, elozo honapban is 42napos volt. utolso menstruaciom szept.21en volt, azt pedig biztosan tudom hogy oktober...
        8 hetes teehes vagyok.beverzes a mehembe;vetelesgyanus.magas feherjeszam a vizeletbe.10 v alatti az ertek nekem 79.bakterium:sok a vizeletbe.tobbi ertekem jo.rossz kozerzet,hanyinger;elejen kb3 hete volt pici verzes;hasfajas;derek..ez mar nincs.par napja...
        Tisztelt Doktor Ur/no! 9 hetes terhes vagyok, 4 hete tudtam meg, hogy babat varok. Szinte pontosan akkor vettunk magunkhoz egy kiskutyat, akit masodszor fereghajtottam a napokban, (elvileg korabban is lett fereghajtva 2x) es sajnos volt fereg a szekleteben....
        31 hetesen a következők voltak az ultrahang eredményei: Bpd 85mm, hc: 295mm , ac: 273mm , fl: 57 mm , becsült súly: 1800 gramm! Kérdésem az lenne, hogy ezek normális eredmények 31 hetesen? A Bpd nem túl nagy a korához képest? Mondjuk a...
        Tisztelt Doktor úr! Progesterone szedése okozhat e fejlődési rendellenességet?
        Tisztelt Doktor Úr! 31 hetes kismama vagyok. A terhességem 23. hetében nőgyógyász javasolta számomra Duphalac szirupot, amelyet azóta is rendszeresen szedek. Többször próbáltam abbahagyni, és helyette természetes székletlazítókat fogyasztani...
        Ultrahangon megállapítottak méhemben egy cisztát, ill. epekövet, utólag kiderült ekkor már 4 hetes terhes voltam, epekőre alapoztam a hányingeremet, előjegyeztek epeműtétre, később kiderült 19 hetes terhes vagyok,elmondtam nőgyógyászomnak,...
        Tiszelt Doktornő! Kiderült, hogy 6 hetes terhes vagyok. 2 éve várunk a babára, tsh problémák miatt nem sikerült eddig. Most szerencsére lement 1re.Egyből teherbe estem. A problémám az lenne, hogy lassan egy hete szűnni nem akaró alhasi...