• laborérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen inszeminációm volt.Férjemnél mindent rendben találtak. Feladtuk, majd másfél év múlva spontán teherbe estem. Most ismét babát szeretnénk. Ismételten nem sikerül. Több hónapon keresztül néztem ovulációs teszttel, de vagy én nem használom jól, de akár 4-5 napig is pozitív az eredményem. Létezik ez? Elhatároztam, hogy hormonvizsgálatra elmegyek. Íme a ciklus 3. napi laboreredményem. Vizsgálat Eredmény Referencia tart. Mértékegység Endokrinológia sTSH 0,701 0,300-4,200 mU/L Estradiol-17ß 30,43 8,5-75 ng/L Folliculus stimuláló hormon 3,92 2,5-12,5 IU/L Luteinizáló hormon 4,86 2,2-12,6 IU/L Prolactin 6,51 3,4-29,9 ug/L A kérdésem az lenne,hogy ez megfelelő a teherbeeséshez? Egyébként kezelt pajzsmirigy alulműködésem van. Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A leírt laborértékek normálisak.Ez a petefészek működéséről ad felvilágosítást.Azonban azt,hogy van-e peteérés,azt a menstruációs ciklus 20-23.napján végzett hormon vizsgálattal mondható meg. A progeszteron hormon vizsgálata javasolt,ennek értéke objektíven mutatja a megtermékenyítésre alkalmas petesejt létét. Tanácsos felkeresni meddőséggel foglalkozó szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. január 09., 10:13; Megválaszolva: 2017. január 09., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! Lassan hat hete szültem hüvelyi úton a babámat.Tizenkét nappal a szülés után, minden előzmény nélkül erős vérzés lépett fel.A kórházban curettet végeztek vissza maradt méhlepény miatt , miután olyan erős vérzés...
        Kedves Doktor úr! 6 és fél hetes terhes vagyok, 6 napja az első vizsgálaton rákszűrést végzett az orvos, elég durva volt minden mozzanata. Másnap vérzés jelentkezett, nagyon megijedtem, így kórházba mentünk, ahol az orvos azt mondta nem lát...
        Tisztelt Doktor Úr! Adrienn vagyok elmentem a nögyógyászomhoz az éves szűrèsre még màjuba. Az eredménye most egy hete jött meg gyulladást talàltak. A klion d 100 hüvelytablettát irta fel. Megkérdeztem tőle, hogy esetleg ha terhess vagyok...
        Tisztelt Dr. Pétervári László! 30 éves vagyok, van már egy 10 éves nagy fiam. Most 1 év próbálkozás után sikerült végre teherbe esnem. Ma vagyok 7 hetes 1 napos várandós. A 6. heti ultrahangon már volt az embriónak szívcső pulzálása is....
        Majus honapban 8-an kellett volna neki megjonnie, de nem jott meg aznap mivel altalaban kesik neki 4-5 napot. Es 8-an itt volt nalam es mivel nem volt meg neki ezert ugy alakult hogy a peniszemmel simogattam a puncijat, gumi nelkul. Nem akarunk szexelni meg....
        Tegnapi nap folyamán elmentem egy rendelőintézetben nőgyógyászatra, mert a terhességi teszt amit vásároltam azt mutatta ki,hogy állapotos vagyok. Hosszas vizsgálat után közölte a Dr. Úr hogy a petezsàkban nem lát embriót, de a pete zsák...
        Tisztelt Cim! A páromnál 2017 elején lactose intolerantia talaján kialakuló enteralis contanimatiot diagnosztizáltak. Az előirt vizsgálatokat meg csinálta, a gyógyszeres kezelést elkezdte. Ugy vettük észre hogy a gyomrában kialakult felély,...
        Jónapot! Érdeklődenék hogy szombaton meg vasárnap voltam együtt úgy a párommal hogy nem védekeztünk mert szeretnénk babát,de viszont nem volt peteérésem.A sperma nagy része kifolyt nem egyből szex után hanem később.Lehetek terhes? Mikor...
        Kedves Doktor! 13hetes kismama vagyok, a 12hetes uh egy hematomat lattak, ès egy 33mm cystozus kèpletet a lepèny ès a méhfal között! 2hètre ra kontroll volt, ahol a hematoma mar felszivodott, viszont a cystozus kèplet tovabbra is làtható ami màr...
        Szèp napot! 12 hetes kismama vagyok. 12 hetes ultrahangon voltam.Ahol hematomat talatak. A papiromra ezt irtak: placenta a mellsőfalon kialakuloban, benne 3×23mm atmerojű haematoma, felette ès a myometrium között 33mmes cystozus kèplet làtható! Azt...