• laborérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen inszeminációm volt.Férjemnél mindent rendben találtak. Feladtuk, majd másfél év múlva spontán teherbe estem. Most ismét babát szeretnénk. Ismételten nem sikerül. Több hónapon keresztül néztem ovulációs teszttel, de vagy én nem használom jól, de akár 4-5 napig is pozitív az eredményem. Létezik ez? Elhatároztam, hogy hormonvizsgálatra elmegyek. Íme a ciklus 3. napi laboreredményem. Vizsgálat Eredmény Referencia tart. Mértékegység Endokrinológia sTSH 0,701 0,300-4,200 mU/L Estradiol-17ß 30,43 8,5-75 ng/L Folliculus stimuláló hormon 3,92 2,5-12,5 IU/L Luteinizáló hormon 4,86 2,2-12,6 IU/L Prolactin 6,51 3,4-29,9 ug/L A kérdésem az lenne,hogy ez megfelelő a teherbeeséshez? Egyébként kezelt pajzsmirigy alulműködésem van. Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A leírt laborértékek normálisak.Ez a petefészek működéséről ad felvilágosítást.Azonban azt,hogy van-e peteérés,azt a menstruációs ciklus 20-23.napján végzett hormon vizsgálattal mondható meg. A progeszteron hormon vizsgálata javasolt,ennek értéke objektíven mutatja a megtermékenyítésre alkalmas petesejt létét. Tanácsos felkeresni meddőséggel foglalkozó szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. január 09., 10:13; Megválaszolva: 2017. január 09., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!20 éves korom óta magas vérnyomásom van,ami fél Nortivannal+ 1 tabletta Bisocarddal szépen be is lett állítva a normál értékre.Közben szültem 2 gyereket,a terhességek alatt átállítottak Dopegytre.Először 3x1 Dopegytet...
        Kedves Doktor Úr! 5+4 napos terhesen volt UH vizsgálatom, ahol 7,5 mm petezsákot láttunk szikhólyaggal. Nem foganhatott később, mert lombikkal sikerült. Ennél a napnál a legtöbb lombikosnak 9 mm szokott lenni az érték. HCG-t 3 alkalommal...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma voltam 18 hetes uh vizsgálaton ahol az orvosom azt mondta minden rendben van. Mikor hazajöttem olvastam a leletet és egy sor nem értek illetve internet is hiába keresek rá. Ön szerint mit jelent? BPD 41 mm, falx, plexusok...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 5napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és az 5. napon sor került együttlétre, védekezés nélkül. Az a kérdésem lenne, hogy mekkora esély van a teherbeesésre? Válaszát elöre is köszönöm!
        Másfél éve hasplasztikán estem túl, hasizmom is összevarrták. Most 15.hetes terhes vagyok. Ki fogom tudni hordani a gyereket? Lesz ebből problémám?
        Tisztelt Doktor úr/nő! 5 hetes kismama vagyok, és tegnap az orvos Progesteron Exeltis 200 mg-ot írt fel, 2x1 adagban. Kérdezte hogy szedek e valami gyógyszert, amire nem jövök rá miért, azt válaszoltam hogy nem. Eszembe sem jutott akkor épp hogy...
        Tisztelt Szakértő! 27 hetes kismama vagyok, most készült egy vérvizsgálat, mely szerint a CMV Igg és CMV igm értékem is pozitív. CMV igg: (27 mol) pozitív CMV igm: (29) pozitív Igg aviditás magas (4 hónapnál régebbi fertőzés) Utolsó...
        Tisztelt Doktornő! Egy év alatt két spontán vetélés után most 17 hetes terhes vagyok. Az előző két terhességemnél vizsgálták a progeszteron szintet, ami csak nagyon csekély volt, el sem érte a minimum szintet, így elhalt a terhesség....
        Kedves Doktornő/Doktor úr! 6 évvel ezelőtt inkontinencia műtéten estem át, melynek során TOT háló került felhelyezésre. Ennek a tartó szalagjai hüvelyen keresztül, combtőben lettek levezetve. Ezt megelőzően conisatiom is volt, in situ...
        A párommal a menstruációm előtti utolsó napon közösültünk, használtunk óvszert is, amit sajnos későn vettünk észre, hogy kiszakadt. Használok fogamzásgátlót (hüvelygyűrűt), amit 2 napja távolítottam el, így a ciklusom rendszeres és...