• laborérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen inszeminációm volt.Férjemnél mindent rendben találtak. Feladtuk, majd másfél év múlva spontán teherbe estem. Most ismét babát szeretnénk. Ismételten nem sikerül. Több hónapon keresztül néztem ovulációs teszttel, de vagy én nem használom jól, de akár 4-5 napig is pozitív az eredményem. Létezik ez? Elhatároztam, hogy hormonvizsgálatra elmegyek. Íme a ciklus 3. napi laboreredményem. Vizsgálat Eredmény Referencia tart. Mértékegység Endokrinológia sTSH 0,701 0,300-4,200 mU/L Estradiol-17ß 30,43 8,5-75 ng/L Folliculus stimuláló hormon 3,92 2,5-12,5 IU/L Luteinizáló hormon 4,86 2,2-12,6 IU/L Prolactin 6,51 3,4-29,9 ug/L A kérdésem az lenne,hogy ez megfelelő a teherbeeséshez? Egyébként kezelt pajzsmirigy alulműködésem van. Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A leírt laborértékek normálisak.Ez a petefészek működéséről ad felvilágosítást.Azonban azt,hogy van-e peteérés,azt a menstruációs ciklus 20-23.napján végzett hormon vizsgálattal mondható meg. A progeszteron hormon vizsgálata javasolt,ennek értéke objektíven mutatja a megtermékenyítésre alkalmas petesejt létét. Tanácsos felkeresni meddőséggel foglalkozó szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. január 09., 10:13; Megválaszolva: 2017. január 09., 23:17

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy pár hónapja megállapította egy magánorvos, hogy gombás fertőzésem van, felírt egy gyógyszert, amit nem sikerült még kiváltanom. Azonban jelenleg 2 hete késik a menstruációm...
        Tisztelt Doktor Úr! A progeszteron szinttel kapcsolatban lenne kérdésem. 4 és fél eves egészséges kislányom van, aki rögtön az első hónapi próbálkozásban összejött. Őt 3 eves koráig tudtam szoptatni, a terhesség is és a szülés is...
        Tisztelt Doktornő! Másfél éve műtöttek agyi aneurysmaval,2db volt az adott érszakaszon elég rossz állapotban,de sikeresen elzárták,azt az érszakaszt is ahol volt.A műtét után/közben komplikáció volt,vérrög alakult ki elzárt egy eret.Ez...
        Tisztelt válaszoló! Az a kérdésem, hogy a jégzselé használata milyen okból ellenjavallt az első trimeszterben? Sajnos pont akkor ment ki a bokam, amikor meg kellett volna jönnie, azóta a terhességi teszt kimutatja a várandósságot. Sajnos már...
        Tisztelt Doktor Úr! 19. Hetes uhn 1 db 2 mmes plexus cisztat, 2 db 2 mmes hyperogen csomót és 5 mmes vesetágulatot láttak a kisfiamnál.A vizsgálatot végző soron kívül magzatvizvetelre küldött,a magánorvosom viszont más állásponton van....
        Szerdán volt 7 hete h szultem császármetszéssel. Hétfőn voltam 6 hetes kontrollon mindent rendben talált az orvos. Viszont barnás sárgás folyasom van. Ez normális? Szoptatós meg. Válaszát előre is köszönöm Nagy Rita
        Tisztelt Dr-Úr/Dr-Nő! Jelenleg 7 hetes terhes vagyok.Az előzményben volt egy Missed ab.-m.A kezelőorvosom a 4.héten méhszájpolipot talált,ami kb.egy másfél hétig enyhe barnázgatással járt.Az előzmény miatt kaptam Utrogestan kúpot,amit napi...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Terhességem harmadik trimeszterét töltöm. Körülbelül 4 éve tapasztaltam először kis mértékű végbél előesést, mely általában erőlködés, székelés hatására jön elő viszonylag rendszeresen. Már több...
        Tisztelt doktor! A problémám az hogy egy honapja szültem és egy hete kezdet újra fájni odalennt mint ha az izmok huzodnának állni nem megy sokáig,mer egyre jobban fáj olyankor viszont mozgásra föleg lépcsözéskor elviselhetöbb. Ülni se megy...
        Üdvözlöm! 5 hetes terhes vagyok és az első vizsgàlatnál a kezelőorvosom 2 mm-es méhszájpolipot diagnosztizált,ami sajonos vérezgetéssel jàr!Az előzményben missed ab-m volt.Emiatt szerettem volna egy hormonvizsgálatot,de sajnos külföldön...