• laborérték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném, ha a következő kérdésemre válaszolna: Több évi sikertelen próbálkozás után meddőségi centrumhoz fordultam korábban. Volt mindenféle vizsgálat, különösebb okot nem találtak, mindenesetre 7 sikertelen inszeminációm volt.Férjemnél mindent rendben találtak. Feladtuk, majd másfél év múlva spontán teherbe estem. Most ismét babát szeretnénk. Ismételten nem sikerül. Több hónapon keresztül néztem ovulációs teszttel, de vagy én nem használom jól, de akár 4-5 napig is pozitív az eredményem. Létezik ez? Elhatároztam, hogy hormonvizsgálatra elmegyek. Íme a ciklus 3. napi laboreredményem. Vizsgálat Eredmény Referencia tart. Mértékegység Endokrinológia sTSH 0,701 0,300-4,200 mU/L Estradiol-17ß 30,43 8,5-75 ng/L Folliculus stimuláló hormon 3,92 2,5-12,5 IU/L Luteinizáló hormon 4,86 2,2-12,6 IU/L Prolactin 6,51 3,4-29,9 ug/L A kérdésem az lenne,hogy ez megfelelő a teherbeeséshez? Egyébként kezelt pajzsmirigy alulműködésem van. Válaszát előre is köszönöm! Zs.

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

        A leírt laborértékek normálisak.Ez a petefészek működéséről ad felvilágosítást.Azonban azt,hogy van-e peteérés,azt a menstruációs ciklus 20-23.napján végzett hormon vizsgálattal mondható meg. A progeszteron hormon vizsgálata javasolt,ennek értéke objektíven mutatja a megtermékenyítésre alkalmas petesejt létét. Tanácsos felkeresni meddőséggel foglalkozó szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2017. január 09., 10:13; Megválaszolva: 2017. január 09., 23:17

        Tudjon meg többet: Terhesség.
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr/nő! Az én kérdésem picit összetett lenne.2009 novemberébem pánikbetegséget állapítottak meg nálam amire Rivotril 0.5mg és Citapram 20mg gyógyszert irtak fel.A rivotrilt reggel fél szem este fél vagy egész szem,a citapramot...
        Üdvözlöm Doktor Úr!Az volna a kêrdésrm hogy tegnap előtt esti örákban együtt voltam a párommal a ciklusom vége fele viszont volt fent szivacs de kiszakadt az óvszer?:-( Lehet igy terhes Doktor Úr?Trgnap vettem be esemény utánit kis görcseim...
        Tisztelt doktor úr/nő! 2017.02.11.-èn volt az ovulàcióm. 12.-én hajnalban voltunk együtt párommal. 13.-án dèlután bevettem az addigra már kapott Escapelle sürgősségi fogamzásgátlòt. Később értelmeztem a betegtájékoztatót, hogy ez nem...
        Üdvözlöm Szeretnék érdeklődni, hogy a fehervérsejtem 20.65G/L 25hetes terhesen ez megengedett még terhesség alatt vagy valami gond lehet e mögött. Orvosommal csak 2het múlva találkozok ezért kérdezném önt. Segítségét köszönöm
        Kedves Doktorúr! 2.kisfiammal vagyok terhes eddig minden rendben volt. 30 héten voltunk uh-on, azóta nagyon nyugtalanok vagyunk. Agykamratágulatot találtak nálunk. 2 hét múlva mennünk kell kontrollra, igazából nem sok mindent mondtak nekünk,...
        A kérdésem a következő:32 hetes terhes vagyok 2hete babalátogatóban voltam.Pár nap múlva a kisbaba rsv vírussal kórházba került.Elkaphattam-e én is a betegséget,illetve a magzatra lehet bármilyen hatással a vírus?
        Tisztelt Címzett! Terhességem 13.hónapjának elején kívèteles ünnepi alkalomból megittam 0,5 dl vörösbort.Előtte egyáltalán nem ittam alkoholt, és a jövőben sem kívánok inni.Ez okozhat gondot a magzatnak? Köszönöm előre is válaszát!
        Jonapot Dokor ur! Tegnap voltam nst-n ami rosszul sikerult 3x kellett ismetelni. Atkuldtek ultrahangra ahonnan ismet atkuldtek a foorvoshot aki azt mondta, hogy a mehlepeny mar nemtudja ugy ellatni a magzatot oxigennel igy az agyaban az erek kitagultak de...
        Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel kisbabát szeretnénk, kb két hónapja próbálkozunk, ami nem sok idő. Viszont ezalatt beállt a férjem dereka és izomlazítót és gyulladáscsökkentőt szedett (Mydeton, Aflamin). Én pedig elég migrénes vagyok, és...
        2016.12.09.-én kezdődött az utolsó menstruációm. Tegnap 01.14.-én csináltam egy pozitiv terhességi tesztet. Decemberben voltam egy altatásban végzett gyomortükrözésrn. Noacidot szedek. Végig csináltam egy Klacid és Klion antibiotikum kúrát....