• Terhesség fogamzásgátló mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki fogamzásgátló (Tri Regol) szedése mellett teherbe esik, és amíg nem tudja hogy így van, és tovább szedi a gyógszert, lehet-e valami baja a születendő babának? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Kitti

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kitti!

        Várhatóan a születendő gyermeknek nem lesz semmi baja, a fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlődési rendellenességet. A babát többször érdemes UH vizsgálattal követni, hogy megnyugodjanak.

        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

         

         WEBBeteg szerkesztőség
        Tisztelettel!
        WEBBeteg szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-07-31 15:50:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:45

        Tudjon meg többet: terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! 26. heti ultrahangos vizsgálaton az orvosom úgy ítélte meg, hogy a baba feje nagyobb a többi értékhez képest. 3 nap múlva visszahívott kontrollra hogy konzultáljon egy másik orvossal is, ekkor az alábbi leletet kaptam. BPD:71 mm,...
        Terhességem 7 hetes, ma voltam orvosnál. Megvizsgált, csinált ultrahangos vizsgálatot, rákszűrést. Azt mondta, van egy kis gyulladás a méhszájnál. Felírta a Klion-D 100 kúpot. Kiváltottam, a használati utasításban az áll, a terhesség első...
        30hetes vagyok. Már régóta kifele áll a köldököm. Egyre gyakrabban "szívódik be" és kicsit furcsa, szúró érzés társul mellé. Egyébként is érzékeny szokott lenni. Mitől lehet ez?
        Tisztelt Doktor Úr! Ma visszakaptam a 6. terhességi héten végzett vérvizsgálatom eredményét, melyben az alábbi, zavaró értéket találtam: Toxoplasma gondii antitestek Toxoplasma gondii IgG saját érték: 278,800...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 37 hetes kismama vagyok. Streptococcus-fertőzés megelőzésére orvosom (mintavétel nélkül) felírta nekem a Semicillin 250 mg tablettát. Nem szívesen szedném be, mivel napok óta hasmenésem van (ami egyébként...
        Jó napot!Segítséget szeretnék kérni öntől,félek még elmenni nőgyógyászhoz..és hát az lenne a panaszom,hogy reggel főképp mikor felkelek meg akár napközben is,fejfájás,hányinger,szédülés...és van mikor hasmenés is jön! nem tudom...
        Kedves Doktor Nő/Úr. olyan problémám lenne hogy 10.05-én kellett volna megjönnie, csütörtökön 10.09--én csinátam egy tesztet, halvány volt a második csík. szombaton 10.11.én csináltunk még tetsztet akkor már erösebb volt. de utána...
        29.hét 4 nap ultrahang leletem a következő BPD 78mm HC 303mm Ac 271mm FL 59mm HUM 52mm 3 hét múlva visszahívtak kontroll ultrahangra, mert a következő eltérést találták: Számítottnál 2 héttel nagyobb paraméterek, Oldalkamra 8.1 mm...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Terhességem tervezésétől szedem a Gravida terhesvitamint, jelenleg 8 hetes Crohn betegségben szenvedő kismamama vagyok. Azért esett a választásom erre a vitaminra, mert a magyar nők igényei szerint lett kifejlesztve. A...
        Jó napot kívánok.Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy 38 hetes terhes vagyok, és a terhes tanácsadáson rendszeresen magas vérnyomást mérnek pl: 130/96 p 96 , 136/95 p 76 . Irtak fel vérnyomás csökkentőt azzal az utasítással, hogy mérjem...
        Szeptember 4-én császármetéssel segítették világra első gyermekem, mert HELLP-szindrómám volt, és nagyon magas lett a vérnyomásom. A kórházi tartózkodás alatt sok gyógyszert kaptam, hogy megfelelő értéket érjen el a vérnyomásom. Még a...
        Tisztelt Doktor Ur! 30 eves no vagyok, az elso terhessegem sajnos vetelessel vegzodott augusztusban, 7 hetes terhesseg volt. A vetelest megelozo este szeretkeztunk a parommal, keves verzest tapasztaltam, hajnalra tobb lett es masnap delutanra mar nem volt...
        Tisztelt Webbeteg! Lányom kismama, most 29. hetes. Szeretném megkérdezni, hogy, terhesség alatt mennyi a napi magnézium szükséglet mg-ban? Hányadik hétig szabad szedni? (úgy tudom 36-37.hét) Ill. a a málnalevél tea mikortól ajánlott. Most napi...
        Tisztelt Szakértő! Sikeres lombik programon vagyunk túl, jelenleg 8+4 hetes vagyok. Egy évvel ezelőtt egy vérvizsgálat során kiderült, hogy D-vitamin hiányom van. Azóta, a meddőségi centrum javaslatára Vitamin D3 3000 NE bioextra...
        Tisztelt Doktornő/úr.! Nem jött meg a menstruációm ebben a hónapba és ezért csináltam egy terhességi tesztet ami kimutatta hogy terhes vagyok,de semmi tünetem nincs. A teszt hazudik vagy tényleg az vagyok.? és miért nincsenek akkor...
        Tisztelt Doktor Úr! Eléggé félős kismama vagyok meg hipohonder is. Aggasztanak a véreredményeim. 3 vérvételen vagyok túl, 24 hetes terhes vagyok. Amik aggasztanak: fvs 10.400, 11.800, 11.800 neutrophyl: 82.900, 80.700, 81.800, Lymphocita: 11.600,...
        4hét+5napos terhesség gyanuját állapitották meg hüvelyi ultrahangon a petezsákot (10,6) és a szikhólyagot látják de az embriót nem ez lehet vetélés jele vagy ez normálisnak számit? vissza rendeltek 1hét mulva de aggódóm
        Tisztelt Doktor/Nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy nem jött meg a menstruációm tesztet csináltam mind a kettő pozitiv lett, a terhesség kalkulátor szerint kb 5 hetes terhes lehetek mert már egy hete késik a menstuációm. Ennek rendje...
        T.Cím! Jelenleg 35 hetes kismama vagyok.4-5 napja a melltartómon észrevettem,hogy a jobb mellbimbóm mintha "vérezne".Igazándiból gombostűfejnyi piros váladékcseppek voltak a melltartóm belsejében,de ebből is csak pár db. Mell önvizsgálatot...
        Tisztelt Doktor Ur! Jelenleg 9 hetes vagyok, kb két hete elkaptam a kisfiamtól egy kéz-láb-száj fertőzést, amit állitólag a Coxsackie virus okozza (gyerekorvos is ezt mondta). Egy hete volt lázam, utána egyből jelentkeztek a kiütések is a...