• A terhességi hét számítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Ezév május 28-án volt az utolsó mensesem első napja. A ciklusom hossza elég változó (29-39), de átlagban 33 nap. Jelenleg terhes vagyok. A fenti adatokat figyelembevéve én 7 hetesnek gondoltam magam. Ma (júl. 16.) voltam az első ultrahangon, ahol a doki közölte, hogy kb. 4-5 hetes terhes vagyok, most még csak a petezsákot láthatjuk. Nem értem igazából, hogy akkor most hány hetes vagyok és miért annyi? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi kor témában

        Kedves Kérdező!

        Rendszertelen mensese volt, ez azt jelenti, hogy nem tudhatjuk, mikor volt peteérése. Ezzel semmi baj sincs, hiszen ilyenkor jó az UH vizsgálat. Mivel elég korán készült, így szépen lehet majd nyomon követni, hogyan nő a baba. 1-2 hét múlva fog készülni egy újabb UH vizsgálat, ahol már látszódnia kell a szívműködésnek, így pontosan számolható majd a terhességi hét. A menses alapján csak azoknak a terheseknek lehet számolni pontos terminust, terhességi hetet, akiknek rendszeres volt a mensesük. Még ilyenkor is lehetnek eltérések, ezért van az, hogy a terminus a 40. terhességi héten van, mégis 38-42. hétig terminusban van a kismama, ami pont egy hónap, a peteérés bizonytalansága miatt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-07-19 16:16:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: