• Röntgen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Fogászati asszisztensként dolgozom és most 7 hetes kismama vagyok.Nagyon sokat röntgenezünk,igaz elbújok egy fal mögé minden alkalommal,de mégis félek hogy veszélyes lehet a magzatra nézve.A fertőtlenítőszerek belégzése is elkerülhetetlen,mert nem igazán jó a rendelő szellőzése.Ezek okozhatnak-e bármi problémát?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Bár nem direkt sugárzás éri, hiszem a fejeket röntgenezik, biztos, hogy nem lehet eltekinteni a sugárterheléstől, amit kap. Ugyanez vonatkozik a fertőtlenítőszerekre is. Ha rám hallgat, táppénzre megy, nyilván akkor lesz a legkisebb baj, ha kivonja magát ebből a környezetből.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor


         Tisztelt Hölgyem!

        A röntgensugárzás okozhat  fejlődési rendellenességet a növekvő magzatnál.  Olyan helyiségben dolgozzon, ahol biztosan nem éri sugárzás. A fertőtlenítőkkel pedig legyen óvatosabb. Ha a munkakörülményei nem megfelelőek, keresse fel kezelőorvosát, és menjen szabadságra, vagy táppénzre.


        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-29 19:23:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó