• Rettegek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Most csináltam egy terhességi tesztet. És nem számítottam a pozitív eredményre. A helyzet az, hogy nagyon örülnék, de... Mivel eszembe sem jutott, hogy terhes lehetek, az utóbbi pár hétben bizony sokat cigiztem, söröztem, 1-2 feles is lecsúszott. Ráadásul 3 hete voltam dokinál, (nőgyógyász), aki antibiotikumot írt. Megkérdeztem, hogy mi van, ha esetleg terhes vagyok már, mire azt mondta, hogy szerinte nem, és amúgy sem ártanak ezek a gyógyszerek (Roxithromycin, AFLAMIN - a betegtájékoztatóban más van), meg persze be kellett vennem Reasecet párszor, és az ekcémámra Elocomot is használtam. Az utolsó menstruációm jún 6-án volt, a ciklusom mindig 30-32 napos, de volt már példa 44 naposra is. Ráadásul hetekig nemzetközi versenyre készültem külföldön. Azt gondoltam, hogy a stressz miatt késik. Rettentően félek, hogy valami bajt okoztam a babámnak. Sokmindent olvastam már, hogy ilyenkor fejlődik az idegrendszere, és ha komolyabb nem is, de alacsony IQ-jó, tanulászavaros gyerekek ilyen esetekben születhetnek. Mennyi esély van Ön szerint bármi problámára? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        Érthető aggodalma, hiszen mostmár tudja, hogy egy új kis élet vette kezdetét. Valóban nem volt ideális az életmódja a teherbeesés körüli időszakban, de gondoljon csak bele, mikor is lenne ideális? Hiszen sohasem tudhatja, melyik hónap is lesz az a bizonyos hónap. Rengeteg terhesség fogan nem várt időben, mégis minden rendben van. A sok aggodalom helyett inkább kezdjen el szedni vitaminokat (lehet azóta már elkezdte), így is védheti magzatát. Kérje ki orvosa véleményét melyik vitamin tartalmazza a folsavat a legideálisabb formában. A gyógyszerszedés mellett tökéletesen egészséges babája születhet, a kockázat csak nagyon kismértékben emelkedik, javaslom, hogy kezelőorvosával megbeszélve menjen el genetikai tanácsadóba, ahol teljesen részletesen felvilágosítják majd, és megnyugodhat. Várandósságának az elején van, még rengeteget tehet, és kell tennie a baba megszületéséig, erre koncentráljon.
        Jó egészséget!


        Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-22 22:19:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: