• Menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Huszonegy éves nő vagyok. Évek óta rendszeres a ciklusom, minden hónapban majdnem ugyanazon a napon jön meg a menzeszem. A múlt hónapban azonban öt nappal hamarabb kezdtem el menstruálni, és a megszokottnál jóval gyengébb volt a vérzésem, valamint rövidebb ideig is tartott. Rendszeres nemi életet élek, óvszerrel védekezem, de mivel a barátnőm is kondom mellett lett terhes,ez volt az első gondolatom. Azt olvastam ugyanis, hogy az enyhe vérzés oka lehet a magzat beágyazódása, ezért csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Ebben a hónapban a szokottnál két nappal előbb kezdtem el menstruálni, és a vérzésem a szokottnál sokkal erősebb, valamint szövet darabokat is fel vélek fedezni benne. Lehetséges, hogy valami oknál fogva a terhességi tesztem nem a valós eredményt mutatta, és most elvetéltem? Lát esélyt egy esetleg még fennálló terhességre? Milyen egészségügyi problémák állhatnak a menstruációm megváltozásának hátterében? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: K. N.

        Dr. Pétervári László válasza a vetélés, terhesség témában

        Ha az óvszert megfelelően használják terhesség nem lehetséges. Vérzési rendellenesség oka nagy valószínűséggel hormonális ok,a peteérés hiánya.ez magától rendeződhet. Terhességben észlelt vérzés a vetélés egyik tünete. Menstruáció és negatív terhességi teszt esetén nagy valószínűséggel nincs terhesség. Biztos ,egy nőgyógyászati vizsgálat lehet.


        Kérdés: 2011. december 10., 21:36; Megválaszolva: 2011. december 13., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó