• Lehet e egészséges babaám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-nő az lenne a kérdésem hogy 3évvel ezelőtt volt toxoplazma fertőzésem a terheségem alatt,a babám 32hétre született és 48nap mulva meghalt.Azt mondták hogy bélgyulladása volt.Most lehet hogy várandós vagyok nem tudom mit csináljak nagyon sok vizsgálaton voltam és még sem lett egészséges gyerekem még magzatvízból is vettek.Aszüléssel távozhat a tertőzés vagy hogyan tudhatom meg hogy fertőzöt vagyok e még.Van e rá esély hogy egészséges babám legyen.Mit tehetek,Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a toxoplazmózis, terhesség témában

        Toxoplazma vizsgálata vérből elvégezhető.Ezzel meg lehet állapítani,hogy a fertőzésen átesett. Amennyiben már toxoplazma fertőzése volt,az védettséget jelent a későbbiekben. Terhesgondozáson tanácsos jelentkezni!


        Kérdés: 2011. december 10., 13:38; Megválaszolva: 2011. december 13., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: