• sérülhetett????

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Nő! Október 26-án volt az utolsó menstruációm. A hét végén megcsináltam a terhességi tesztet, ami pozitív lett. Ez eddig rendben is lenne, de november 9-én voltam egy L gerinc röntgenen. Ez a ciklus 14. napja volt. Az lenne a kérdésem, hogy sérülhetett-e a petesejt a röntgentől, jellemző-e, hogy ilyenkor vagy születés után beteg lesz a gyerek? November 30-án volt egy kis barnás folyásom. Ez mitől lehetett? Tanácstalan vagyok, jelenleg a terhességmegszakításon gondolkodom. Válaszát előre is köszönöm. M. Erzsébet

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Terhesség alatti röntgen vizsgálat a magzat teratogén /külső ártalom/ kockázatát emeli.Azonban a terhesség kiviselésének genetikai ellenjavallata nincs. A diagnosztikus röntgen akkora kockázatot nem jelent,hogy a terhesség ne lehetne vállalható. A fogamzás napján elvégzett röntgen vizsgálatnak nem várható következménye nagy valószínűséggel.


        Kérdés: 2011. december 08., 21:21; Megválaszolva: 2011. december 11., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó