• Meddig lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! 29, lassan 30 hetes terhes vagyok. A babával minden rendben van és velem is. Nagyon igénylem az együttléteket, ez nem volt jellemző korábban. Férjemnek sem lenne ellenvetése, sőt... de sok dolgot hallottam, ami egy kicsit megriaszt. Nem értem, h pontosan mi indíthatja be a szülést? Az orgazmus vagy a spermium, esetleg mindkettő? Hányadik hétig javasolt az együttlét, ha miden rendben van? Nem akarok ártani a babámnak! Válaszát előre köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a terhesség, szex témában

        Kedves Kérdező! Ha nem veszélyeztetett terhes és minden rendben van Önnel és a babával is, akkor egészen a terhesség végéig élvezhetik a szerelmes együttléteket. A terhesség második harmadában egyébként is kívánósabbak a nők, mivel fokozódik az alhasi vérbőség, ami növeli a libidót és intenzívebb örömérzettel is jár. Ehhez hozzájárul még az a pszichés faktor is, hogy nem kell félni egy esetleges teherbeeséstől. Az orgazmus alatti méhösszehúzódások a babának is jóleső érzést jelentenek, mivel ilyenkor kicsit "ráfeszül" a méh, amit ő simogatásként, ölelésként érzékel. A szeretkezés csak akkor indítja be a szülést, ha a méhszáj már érett és egyébként is közel a szülés, de ez sem kötelező érvényű.


        Kérdés: 2011. november 23., 16:29; Megválaszolva: 2011. november 24., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: