• Habituális vetélés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! A történetem a következő.2003-ban volt egy vetélésem,majd 2004-ben egészséges fiam született.2007-ben újabb vetélés.2008-ban jobb oldali petefészek eltávolítás ciszta miatt.2010 április majd november újabb vetélések.Voltam genetikusnál,belgyógyászaton,hormonvizsgálaton.Mindent rendben találtak.Az apa ugyanaz! 3 hete késik a mensesem és sok pozitív tesztem van.Papír szerint 7 hetesnek kellene lennem.(um 09.28.)..Progeszteron pótolva van Utrogestannal.Sajnos az ultrahang nem állapított meg terhességet,de a tesztem továbbra is pozitív.Hétfőn vérből állapítják meg a HCG-t.Talán abból kiderül valami!Vérzésem és panaszom nincs.Amit én nem értek,hogy ha sikerül teherbe esnem,mert a tesztjeim mindig pozitívak hová "tűnnek" el az esetleges terhességet is megerősíthető jelek?Pl.. petezsák sem látszik soha.Eddig még mindig be kellet fejezni művi úton a vetéléseimet az erős vérzés miatt,de addigra már szinte semmi nem maradt amiből meg lehetett volna valamit is állapítani!Felszívódhatnak?Hová lenne még érdemes fordulni?Bár nem hiszem,hogy ezek után még próbálkozunk,mert félek.Nem szeretnék több műtétet és remélem a jelenlegi problémám is magától megoldódik! Orvosváltáson is gondolkodtam,de mivel kórházi dolgozó vagyok nagyon kellemetlenül érintene ez a dolog.Sajnos a közelemben nem ismerek olyan orvost aki specialistája lenne a habituális vetéléseknek! Szeretném megkérdezni a véleményüket a problémáimmal kapcsolatban! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel!

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség, vetélés témában

        A terhességi teszt pozitív abban az esetben a terhességet más objektív vizsgáló módszerrel is meg kell állapítani./pl.ultrahang./Ha méhen belül terhesség nem bizonyított,természetesen méhen kívüli terhesség lehetősége is felmerül,több tünete van. A szabad beta HCG vérből végezhető vizsgálat ennek értéke irányadó lehet a méhen belüli és kívüli terhesség elkülönítésében. Tudni kell,hogy a fogamzást követően a terhesség már akár beágyazódás előtt is meg áll a fejlődésben.Ezután még kb.két hétig a terhességi teszt pozitív lehet.Beágyazódás után kora terhességben teljes mértékben kiürülhet vérzéssel,ilyenkor méhüri beavatkozásra nincs szükség. A habituális vetélés kivizsgálási gyakorlata ismert:genetika,hormon,anatómia stb.


        Kérdés: 2011. november 16., 16:13; Megválaszolva: 2011. november 20., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó