• pajzsmirigyműtét-szülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy 37. hetes terhes kismama vagyok.3 éve távolítooták el a bal pajzsmirigyrmet( göbös volt).A terhességem alatt rendszeresen ellenőrizték és jók voltak az eredmények ( 25 mg euthyroxot szedek).A héten elkészült eredményeim: TSH 2 mlU/L, az FT4 1,13 ng/dl. A kérdésem az lenne, hogy szülhetek-e természetes úton, vagy ilyen esetben a császármetszés javasolt? A műtét helye vagy a megmaradt jobb oldali pajzsmirigyem sérülhet a természetes szülés során ?( a nőgyógyász szerint nincs akadálya a hüvelyi szülésnek, de kéri az endokrinológus véleményét). Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Hüvelyi szülésnek nincs akadálya,az említettek nem képezik a hüvelyi szülés ellenjavallatát,vagy császármetszés végzését nem indokolják. Eddigi gyógyszereit továbbra is szedni kell!


        Kérdés: 2011. november 12., 23:55; Megválaszolva: 2011. november 14., 16:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: