• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy jelenleg 4 hetes terhes vagyok. A baba apja erősen kábítószer használó (hétvégén: speed, ex, kokain, gina, ica. Hétköznap: fű, alkohol). Amikor a baba készült az egy pénteki nap, ami azt jelenti, hogy előtte 5 nap csak fűvezett meg talán ivott. Én pánikbeteg vagyok, ami azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben Seruquelt szedtem napi 50mg, Fevarint napi 100mg.Szeptemberben ezeket elhagyva áttértem a Frontinra napi 50mg, amit múlt hét óta nem szedek, az orvos bele egyezésével. Szeretném tudni, hogy a drogok használata milyen hatással van az ondósejt állományra, milyen kockázatot vállalok ha a babát megtartom, mekkora az esélye a szellemi illetve a testi fogyatékosságnak??? Azzal, hogy én gyógyszert szedtem, annak van e hatása a petesejtre? Az tudom, hogy 35 év felett genetikai vizsgálatot csinálnak 32 évesen kérhetem-e én is. Kérem fejtse ki alaposan a kockázati tényezőket, mert igaz nagyon szeretném a babát, de félek. Tudom védekezni kellett volna, másnap volt peteérésem, becsúszott.

        Dr. Herman Tünde válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A fent felsorolt szerek nyílvánvalóan nincsenek jó hatással az ondóra és a petesejtre, kérem forduljon nőgyógyászhoz!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. november 07., 10:13; Megválaszolva: 2011. november 07., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó