• Viszketés: lehet-e szövettani vizsgálatot kérni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni,hogy egészségesnek látszó bőrből lehet-e venni szövettant vagy bőrkaparékot a viszketés diagnosztizálására? Minden elvégzett vizsgálat eredménye negatív lett,de ezt fertőzésnek gondolom(erről meggyőződtem) és nagyon idegesít.Egyszerűen nem hiszik el nekem az orvosok a panaszaimat.A munkahelyem olyan,hogy fertőzés nem lehet!Hol végeznék el ezt a vizsgálatot? Előre is köszönöm a válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező!

        Elvileg mindkettőt lehet, más kérdés, hogy mit érdemes, és lesz-e kézzelfogható eredmény. A kaparékból leginkább gombás fertőzésre lehet következtetni, illetve celluxos módszerrel a Demodex atkát lehet vizsgálni. Ezt a kettőt javasolnám a kisebb terhelés miatt, ezeket nagyobb kórházak bőrszakrendelésén elvégzik. Az állandó viszketés miatt csináltasson egy vércukorvizsgálatot!

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-11-06 15:15:38; Megválaszolva: 2009. november 06., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Prosztata részleges húgycsövön át történt június végi műtésemkor a hólyagomban talált kisebb csomók is el lettek távolítva, a szövettani eredmény rosszindulatú volt, ellenőrzésre szemtember végén kell mennem. A...
        Üdvözlöm! 1 hónapja volt loop konizációm hpv 16 és hsil miatt. Megérkezett a szövettan eredménye,amiben az alábbiak vannak: I. Mikroszkóp alatt a portioból készült kimetszésekben az átmeneti zónában max. 10 mm felszíni kiterjedésben...
        Tiszteletem! Szabalytalan a menzeszem!Van hogy honapokig nincs..es amikor megjon 3-4hetig tart..darabos..leirnam a szovetani eredmenyem stroma-kompakt stromalis fibrinthrombusok-nincsenek stroma beverzes-nehol pseudodecidua-nincs simaizimgombok-nem...
        Tisztelt Cím! A mai napon voltam szájsebészeten, mert kettő szemölcsszerű dolog van a nyelvemen és az ínyemen.A Doktor Úr azt mondta, hogy nincs semmi gond, ez egy szövetszaporodás és hogy holnap lefagyasztják őket. A kérdésem az, hogy miért...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A kérdésem az lenne,hogy milyen előnye-hátránya van a vesebiopsziának, illetve lehet-e kockázata? A vesémen lévő ciszta növekedett, ezért javasolta az orvos a biopsziát. Szeretném még azt is tudni,hogy hogyan zajlik...
        Tiszteletem. Segítségüket szeretném kérni. Csütörtök délelőtt lesz egy csontvelő biopszia vizsgálatom. A kérdésem ezzel kapcsolatos: Kb. Hány nap alatt tudok ismételten, aránylag normálisan mozogni, vezetni. Vasárnap 170 km-t kell...
        Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni,hogy egészségesnek látszó bőrből lehet-e venni szövettant vagy bőrkaparékot a viszketés diagnosztizálására? Minden elvégzett vizsgálat eredménye negatív lett,de ezt fertőzésnek gondolom(erről...