• Szorongásos tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Május óta számomra különös tünetek jelentkeznek rajtam. Akkor volt egy vírusos fertőzésem, legalábbis azt gondoltam, de már nem vagyok biztos benne. Rosszul voltam, hányinger, hasmenés, fényérzékenység. Viszont aznap életemben először bedugtam egy elektromos rovarriasztót és rá pár órára jelentkeztek a tünetek. Kihúztam hamar. Még egy tünet a pánikroham volt. Azóta többszőr érzek pánikrohamot. Dobog a szívem, nyugtalan vagyok, szorongok, egyedül érzem magam. A vádlimban olyan érzés van, mintha tűket szurkálnának bele. Ha édességet eszem, vagy kávét iszok, rosszabb. Gyakran megy a hasam. Sokszor olyan gondolatok kínoznak, hogy valami betegségem van. Az utóbbi időben keveset eszek és főleg kevés zöldséget és gyümölcsöt, de nem fogyok semmit. Pajzsmirigy alulműködésem is van, szedek rá hormonpótlást. Régen nem voltam idegeskedő típus és nagyon sok mindenben most se vagyok. Az egyetlen gondolat, ami kínoz, az a betegségtől való félelem. Még egy dolog, ami feltűnt, hogy gyakran van húzódásom a jobb lábamban. Kiment a bokám, meghúzódott a vádlim és most az egyik lábujjam is. Nem tudom, mi van velem. Nem akarom így érezni magamat, de nem tudok vele mit csinálni. Olyan hírtelen történt az egész. Munkám miatt nehéz eljutnom orvoshoz.

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Mielőtt pánikrohamnak neveznénk a tüneteit, jó lenne egy laborvizsgálatot, EKG-t, vérnyomásmérést csináltatnia és felülvizsgáltatnia a pajzsmirigy működését. A tünetek nem csak pánikrohamra, de ionhiányra és pajzsmirigy működési zavarra is utalhatnak. Ezeket kellene előbb kizárni, és ha minden rendben van, akkor jön szóba a pánikbetegség.


        Kérdés: 2011. október 25., 16:05; Megválaszolva: 2011. október 26., 23:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: