• Gyógyszerről történő leszokás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők! Sajnos közel 10 éve szedem a Frontin 0,5 mg gyógyszert. Megkíséreltem a leszokást róla, ehhez még pszichiáter segítségét is kéretm, aki a Helexet ajánlotta, de nem tudom elhagyni a Frontint. Reggelente szedem általában 4 szemet, azaz 2 mg-ot. Amennyiben nem veszem be a gyógyszert, nagyon rosszul érzem magam, elvonási tüneteim vannak. Nagyon szépen kérem Önöket, szívesekedjenek tanácsot adni, hogyan lehetne csökkenteni és elhagyni a szert. Köszönettel és tisztelettel!

        Dr. Veress Dóra válasza a Frontin, leszokás témában

        Kedves Uram! A Frontinhoz sajnos hozzá lehet szokni, ezért ha egyszerre akarja elhagyni a gyógyszert, akkor komoly, az eredeti szorongásos problémához nagyon hasonló panaszok jelentkeznek. A leszokást nagyon lassan kell csinálni, hetente o.5 mg-mal, azaz egy tablettával kellene csökkentenie a reggeli adagot. Ettől is rosszul fogja érezni magát, de a megvonási tünetek enyhébbek lesznek és hamarosan megszűnnek. Addig ne vegyen el újabb tablettát, amíg meg nem szünnek teljesen a rosszullét jelei. Ha már jól érzi magát a kevesebb gyógyszerrel, akkor lehet elhagyni a következő szemet, de nem hamarabb, mint egy hét. Ha a szorongásos panaszai több hét alatt sem szűnnek meg a gyógyszerelhagyás közben, akkor ezt azt jelenti, hogy a betegsége miatt van szüksége a gyóygszerre. Ebben az esetben ne folytassa tovább a gyógyszer mennyiségének csökkentését, vagy beszéljen a pszichiáterével, hogy mivel lehet helyettesíteni és hogyan a megmaradt Frontint.


        Kérdés: 2011. október 23., 13:34; Megválaszolva: 2011. október 26., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: