• Feledékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDoktor! Óriási problémám van, Nem is tudom,h hol kezdjem,mert az én problémám elég összetett. Kezdem ott,h mindig visszahuzodó személyiség voltam,most is az vagyok,ezt nem bírtam még mindig levetközni.Gondolok itt arra,h nem járok társaságba,ha mégis valahova kimozdulok pl. pizzériaban vagyok,akkor meg azon rágodok,h megfeleljek mindenkinek,vagy h ha rendelek valami kajcsit akkor idegességemben nehogy elkezdjek dadogni.Ezt most az utóbbi időben az tetézi,h mindent elfelejtek,de konkrétan úgy,h ha odamegyek egy hölgyhöz,aki tetszik és beszélgetést kezdeményezek,akkor beszélgetés közben azon gondolkozok,h mivel hengereljem le,h vonzalmat keltsek benne. Ezért van az,h akár 5 perc alatt ki fogyok a témából,mert én kb. 2 mondattal elmondom azt,h mit csinálok,mi a hobbim,azt kalap kabát.Úgy vettem észre,h nincs kialakult SZEMÉLYISÉGEM ÉS KREATÍVITÁSOM. Mondok még egy példát: Egyre jobban teret hódít a Facebook. Itt szoktak ismerösök felrakni képeket magukról stb. A képeket lehet kommentelni,és néha beleolvasok ezekbe a kommentekbe és látom,h némelyik ember olyan jó hozzászolásokat ír,h csodálkozok,h nekem az eszem ezt miért nem adja ki. Pl. ha egy lány domborít egy felsőben és egy mini szoknyában a képen. akkor az én kommentem ennyi: "de csini vagy" egy másik hozzászólás: "máskor rövidebb szoknyát húzzál fel ,mert az nekem jobban tetszik" stb. tehát ez az én központúság vagy az én gondolkodás nem alakult ki bennem,úgy érzem. Jelenleg párkapcsolatban élek 3 éve,bár sztem nemsokáig,igazából eltűrt vok,mert a barátnőm máshol is keresi a boldogságot a gyanúm szerint.Megromlott a kapcsolat. Bármennyire is próbálok vicces lenni a kapcsolatban,ő már nem nevet. Voltak kapcsolataim az elmúlt 12 évben,1 éjszakás is meg hosszútávú is több is. De mindig kiábrándultak belőlem a csajok,ha valakivel össze is jöttem,az csak azért volt,mert pofára bejöttem Neki és ahhoz az elég volt,h ágyba bújjúnk. De utánna befásultunk elég gyorsan,mert a nevetés elmaradt az életünkből. Tehát összegezve: elsősorban szeretném visszanyerni a memóriám valami gyógyszeres kezeléssel,mert ameddig nem ugrik be semmi az agyamba kreatív módon bármivel kapcsolatban,addig csinálhatok én bármit. Egyszerűen nem fogékony az agyam semmire,és ennek a következményeit a leírtak alapján sajnos viselem. Másik kérdés,h koraszülött jöttem a világra, 1 kg 70 dk-val,és arra is gondoltam,h az agyam egy része nem bírt kifejlődni rendesen. Ez befolyásol valamit? Kicsit lehet,h tömör lett,de nagy vonalakba igy bírtam összefoglalni. Előre is köszönöm a megértést és választ!

        Dr. Veress Dóra válasza a szociális fóbia, szociális szorongás témában

        Kedves Kérdező! A panaszok, amikről beszámolt a szociális fóbia tünetei. Félénkség, visszahúzódás, szociális helyzetben szorongás, befulladó beszélgetések, unalmasság, stb. Rengeteg ember jár ebben a cipőben, statisztikák szerint a népesség 11.5 %-a küzd hasonló problémákkal. Ez egy állapot, amit egyrészről el kell fogadni, másrészt a hiányzó készségek sok szempontból fejleszthetőek. A kognitív magatartásterápia segít megszüntetni a szorongásos panaszokat, a kommunikációs és asszertív tréningek pedig a hiányzó készségeken javítanak.


        Kérdés: 2011. október 10., 16:10; Megválaszolva: 2011. október 11., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: