• Mi tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Dr.Nő! Dr.Úr! Szeretnék választ kapni mit tegyek, vagy mit ne tegyek annak érdekében, hogy megint az legyek aki voltam?Történt egy útólag kiderült félreértés,ami sok szálat összekúszált bennem, és én is képes voltam még jobban a gondolatokat szőni,fokozni a meg nem történteket. Kezdeném pár mondatban az elején.Kétes dolgok történtek,és én azt hittem a férjemnek van barátnője,megbeszéltük vele hogy nincs és nem is volt. Ezen nehezen túl tettem magam,bevallom nem volt egyszerű újra hinni neki. De míg telt az idő én teljesen megváltoztam . Érdektelenné váltam, nem érdekel semmi, a kedélyem hol fent,hol lent, nemtudok igazán semminek örülni.. Ami még aggaszt, bevallom magamnak is ,úgy érzem nekem nincs semmim, sokat bánkódom,ha negatív dolog ér, értem ezalatt ha nem megfelelően szól hozzám, ha szavakkal bánt,megszid . Ezeket a férjemre értem.Rosszul esnek dolgok pl. szülinapra nem kaptam semmit, /pedig én az ővére nagyon készültem/ elfelejtett névnap!! Figyelmeztetésemre elnézést kért, ne haragudjak.Aranyos, megértően beszél, vagy nem is mond semmit, nem az a tipus akiből árad a szó. Szeretnék vele többet beszélni, de néha nem tudom ,hogy kezdjek hozzá, mennél tovább húzom az időt annál nehezebb.Nincs igazi barátnőm akivel megbeszélhetném a dolgokat. ,magammal meg nemtudom megvitatni rá a választ. Sokat gépezett, társasági oldalakra látogatott, ismerősöket keresett,amióta megkértem azóta tiszteletben tartja a kérésemet , de bennem kialakult szintén egy talán irigységnek mondható érzés.A géppel kapcsolatban is értek negatív dolgok, -- te nem értesz hozzá, minek neked ,nem mutatom mert akkor hülyeségeket töltesz le, stb. Szeretnék én is néha elé ülni, de félek! nem tudom megmondani az okát. Sajnos amikor magam alatt vagyok akkor sok-sok kérdés forog az agyamban mondanám is ha itt lenne velem, de amikor meg a kedélyem jó, akkor meg arra gondolok ilyennek kell hogy legyek, ez vagyok én, és nem kell a rosszra gondolni.Minden rendben van.Bocsánat ezek után is megkérdezem,-Mit tegyek ?? Kérem válaszát. Tisztelettel B.né

        Dr. Veress Dóra válasza a párkapcsolati válság témában

        Kedves Kérdező! Én azt gondolom, hogy a félreértésből adódó konfliktushelyzet miatt Önben erősen összekuszálódtak az érzések, különösen a saját értékességével/értékével kapcsolatban. Megkérdőjelez olyan dolgokat is, amik korábban egyértelműek voltak. Én azt tanácsolnám, hogy gondolja végig racionálisan a problémákat és így oldja meg őket. Példaként említi, hogy fél a számítógéptől, mert nem tudja kezelni a férje szerint. Én erre azt mondom, hogy ide is sikerült írnia egy levelet és minden feladatot tökéletesen megoldott, ha én most válaszolni tudok Önnek. Ez azt bizonyítja, hogy Ön képes használni az internetet anélkül, hogy mindent letöltögetne. A következő lépés, hogy ezt a férjével is megértesse. Ha megint a fentiekhez hasonló mondatokkal áll elő, akkor mondja meg neki, hogy Ön képesnek érzi magát a számítógép használatára és kéri, hogy tanítsa meg Önnek, már csak azért is, hogy ne okozhasson galibát. Ha nem teszi, akkor Ö a felelős a hibákért és egy szava sem lehet. Az elfelejtett születésnap tiszteletlenség Önnel szemben. Helyesen tette, hogy szólt a férjének erről, de nekem azt is jelzi, hogy a férjének minden más fontosabb Önnél. Ezen kellene egy kicsit változtatni, több közös programmal, beszélgetésekkel, egymásra hangolódással. Az évek alatt megkopik az odafigyelés, az egymással való törődés, és ez ellen tenni kell valamit! A kezdéshez javaslom, hogy hívja meg kávézni valahova, vagy menjenek el moziba, esetleg vacsorázni. Ha nem akar menni, akkor jelezze, hogy ez Önnek fontos, és ezentúl minden héten péntek délután szeretne vele közös programot szervezni. A közös élmények összehozzák majd magukat újra és közben alkalom is adódik , hogy beszélgessenek egy kicsit a saját életükről.


        Kérdés: 2011. szeptember 27., 00:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: