• Memória

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő! Elég fura kérdésem lenne.Az elmúlt pár napban észrevettem,hogy gyakran melléütöm a betűket,kihagyok 2 betűt is akár egy szóból.Például ö helyett o-t írok.Ez mivel a számítógépen dolgozok nagyon kellemetlen.Többször kell átolvasnom amit írtam.Az is feltűnt,hogy jóval előbb van az agyamban a szó és ahogy írom már onnan folytatom.A memóriám tökéletes,beszédhiba sincs,ez a sima beszélgetésben nem érződik,nincsennek összekuszált szavak.Ha gépelek kizárólag akkor van.Tökéletes helyesírásom van,de mostanában azt is elírom.Szorongásos vagyok,általában pörgök,sietek mindennel.De miért vannak ezek az elütések?Nem most kezdtem el gépelni és nagyon zavaró,hogy már az előbb lévő betűt írom:(.Eddíg semmi probléma nem volt.Mi okozhatja?Kicsit aggódom.Az agyamban tisztán ott van mit szeretnék,de mire ezt leírom,tele van elütésekkel.Gyakran el is kell gondolkoznom,hogy eddíg mit írtam le.Köszönöm a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a figyelemzavar témában

        Kedves Kérdező! Én arra gondolok, hogy nem a memóriájával van baj, mert tudja, hogy mit és hogy kell leírni helyesen, hanem a figyelme csapong, nem tud koncentrálni. Ez lehet a szorongás miatt, de okozhatja túlterheltség, stressz, érzelmi problémák, stb. Én egyelőre nem aggódnék az Ön helyében, megpróbálnék átmenetileg kicsit lassabban írni, jobban odafigyelni, koncentrálni. Mindemellett kicsit többet kellene pihenni, befelé figyelni, a függőben lévő konfliktushelyzeteket rendezni.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 14:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: