• Infarktus vagy pánik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Hetek óta tartó bal, majd jobb lapocka alatti szúrásra lettem figyelmes...pár napja égő érzést érzek a hátamban, illetve már az egész hátam fáj és a derekam... Mivel pánik beteg vagyok a lehető legrosszabbra gondolok... Hogyan másszak ki ebből a pánikból és hipohonderségemből? Nagyon nehezen viselem már, pedig boldog, 3 hete házas fiatal lány vagyok...

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, hátfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Az első dolog, amit csinálnia kellene az, hogy felkeresi a háziorvosát és megvizsgáltatja magát, mert a tünetei utalhatnak refluxra, illetve gyomorfekélyre. Ha ezeket a betegségeket kizárták, akkor lehet azon gondolkodni, hogy mit kellene tennie a szorongásos tünetek leküzdésében. Megoldás lehet a szorongásoldó, hangulatjavító készítmények szedése, de a pszichoterápia, relaxáció és jóga is jótékony hatással lehet a panaszaira.


        Kérdés: 2011. szeptember 21., 12:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: