• Súlyos Probléma amire keresem a megoldást!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Én egy roppant összetett problémámmal fordulok önhöz,engem érdekelne hogy sok itthon töltött idő után kialakulhat e szorongás pánikbetegség nyilvános helyeken!??ugy érzem illetve gondolom hogy az elmúlt időben kialakult nálam egy fajta pánikbetegség amit nem tudok mire vélni,legalábbis most már gondolom hogy mitől is lehet,vettem valeriana bogyót,mégcsak 1-1db ot kaptam be belőle,hallottam jót és rosszat is róla,most már érdekelne hogy mennyi idő után alakul ki hozzászokás illetve rosszab állapot és hogy mennyit szabadna beszednem(azaz mennyi ideig használhatom és milyen időkozonként)hogy jobb legyen minden és mégse szokjak teljesen hozzá és hogy ne hogy rosszab legyen minden!?hálás lennék ha ezt valaki megválaszolná nekem mert mindenki mást mond,valaki ezt valaki azt és én már nem tudom kinek higyjek,kérem segítsen...azt is jo lenne tudnom hogy mennyire hatásos ez a gyógyszer!?érdemes e szedni néha néha?vagy más gyógymódot keressek?ha igen mi lenne az?most pénteken lesz 1 hete hogy elkezdtem szedni a Neuroptim nevezetű étrendkiegészítő tablettát,sok jot olvastam rola hogy rengeteg embernek segitett már az ilyen problémákbol kilábalni,én még hatást nem vettem észre hogy hatott volna,jo lenne tudni hogy önnek mi a véleménye errol a szerrol illetve hogy fog-e egyáltalán használni!?kérem segítsem hogy mivel tudok urrá lenni a dolgokon,az hogy orvoshoz elmenjek és ilyen olyan bogyokat irjon fel amik erősek és károsak azoknak szerintem nem sok értelme van,szeretném ha ujra visszakaphatnám a régi életemet,hogy ne kelljen mindentől tartanom és hogy merjek emberek közé menni anélkül hogy rám törte bármiféle roham vagy rosszullét...várom segítő válaszát mihamarabb!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A valeriána jó szorongásoldó, nyugtató és altató szer. Arra kell csak odafigyelnie, hogy ne tartalmazzon hozzáadott barbiturátot, mert az komolyan növeli a hozzászokási hajlamot. Ezt egyébként azért szokták hozzátenni, hogy fokozzanak a gyógyszer hatékonyságán, de sajnos ehhez a komponenshez néhány nap alatt hozzá lehet szokni. Ha a készítmény komlót, levendulát tartalmaz az nem baj. Amennyiben a csomagoláson feltüntetett mennyiségben szedi, akkor nem kell hozzászokástól tartani, szedheti nyugodtan. Valerianizmus akkor szokott kialakulni, ha valaki nagy mennyiségben szedi a szert. A Neuroptim nem minősül gyógyszernek, így nem is ment át azokon a hivatalos FDA teszteken, melyek a hatékonyságát és megbízhatóságát mérték volna. Hallottam már róla jót is, de több volt a semleges tapasztalat. Ártani nem fog, de a haszna kérdéses. Szorongásoldásra javaslom a jógát, meditációt, izomrelaxációt. Ezek olyan stresszkezelési és relaxáló módszerek, melyek erősítik az elmét, és segítenek átvészelni a szorongásos rohamot, hogy aztán minden mehessen a helyes úton tovább.


        Kérdés: 2011. szeptember 14., 11:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 00:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: