• Nyugtató helyett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem. A férjemnek lenne egy problémája amivel kapcsolatban kérdéssel fordulnék önökhöz.A férjem kb 10éve gyógyszeres beültetéssel le szokott az alkoholról előtte elég sokat ivott,ajánlottak neki nyugtatót de akkor nem szedett semmit most kb két éve elég feszült,ideges,nyugtalan volt a házi orvos frontin 0,25mg tbl írt neki kb 1éve már a 0,5mg szedi mert a másikat már kevésnek érezte.Mostanában megint úgy érzi,hogy nem használ semmit a nyugtató de nem szeretne még erősebbet szedni ezért szeretne valami tanácsot,hogy mit próbáljon meg hejette,próbáltunk már különböző készítményeket,teákat,gyógynövény alapú szereket de nem voltak jók csak 1-2hétig.Sokszor feszült,ideges,ha hivatalos dolgokat kéne intézni még feszültebb úgy érzni nem tud elintézni semmit,nem szeret utazni mert rosszullét jön rá,úgy érzi az idegei gyengék. Előre is köszönöm segítségüket,javaslatukat. Üdvözlettel Kovács Margit

        Dr. Veress Dóra válasza a jóga, stresszoldás témában

        Kedves Kérdező! Ha nem gyógyszerekben és gyógynövényekben gondolkodnak, akkor a jógát és a meditációt tudom ajánlani. Lehet, most azt gondolja, hogy az Ön férjét biztosan nem lehet ilyen bohóckodásra rávenni, de én mindenképp jaavaslom megfontolásra. A jóga nem csak lótuszülésben való meditációt jelent, hanem nagyon kemény izommunkát kívánó gyakorlatokat is. A sport levezeti a feszültséget és kiegyensúlyozottabbá is tesz. Ezt a sportot ráadásul otthon is lehet végezni, egyedül vagy kettesben, de el is lehet menni csoportfoglalkozásra is. Ezek mellett javaslom az izomrelaxációt és az autogén tréninget is kipróbálásra, mindkettőnek megvan a stresszoldó hatása.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 12:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: