• Mi lehet a betegségem megnevezése, milyen szakorvost keressek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr /Doktor Nő! Születésem óta érzem, hogy valami nincs velem rendben, de most 27 évesen döntöttem úgy, hogy meg szeretném tudni, mi a gond, és gyógyítható-e? Érzelemmentesség jellelmző rám, negatívan látom a világot, a társaságot kerülöm, mert nincs miről beszélnem, pedig szeretnék. Mindig olyan érzésem van, hogy engem figyelnek, zavarban vagyok, elkezdek izzadni. és több mondatomba is belezavarodom. Állandó feledékenység, amikor zavarba jövök, és nem tudok csak egyetlen dologra koncentrálni. 18-20 éves korom óta nincs célom, nincs semmihez erőm, mindig, amit meg akarok tenni, szenvedésnek tűnik másokhoz képest. Nagyon sok mindenben ügyetlen vagyok. A betegség megnevezése után szeretnék rá megoldást találni, ha létezik egyátalán, de a háziorvosomban nem bízok, egyből szakemberhez szeretnék fordulni. Milyen szakorvost keressek ehhez? Előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szociális szorongás témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján szociális fóbiára gondolnék, ami mellett lehet egy hangulati probléma, illetve személyiségbeli zavarok is. Ennek kiderítésére fel kellene keresnie egy pszichológust, aki részletesebben kikérdezné, és esetleg tesztek elvégzésével megállapítan, hogy konkrétan mi a baja. A terápiáról is vele tudnak beszélni, szükség esetén pszichiáter szakorvoshoz fogja Önt irányítani.


        Kérdés: 2011. szeptember 11., 20:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 00:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: