• Éjjeli rohamok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nó / Úr ! 24 éves vagyok. Kb. 2 hónapja éjjelente változó gyakorisággal fordulnak elő a következő tüneteim: szívdobogás, mellkasi nyomás, szorító érzés a torkomban, verejtékezés, illetve megmérve a várnyomásom igen magas 150-160 systolés értéket mutat. Ilyenkor sokáig nem tudok elaludni. Háziorvosom T...min - t és Xa... - nyugtatót írt fel nekem, de nem igazán hatásosak. Leginkább egy éjjeli séta használ. H.orvosom vérvételre küldött, és ezek vannak a határon kívül :koleszterin :5,5 | LDL : 3,77 | HDL : 1,31 | neutrofil : 0,49 | eozinofil :0,04 | MCV : 82,5 | vizelet albumin : halványan opaleszkál. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges - e ezek alapján szervi bajom, vagy pusztán pszichés eredetű a gond ? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a éjszakai pánikroham témában

        Kedves Kérdező! Ezek a laborértékek nem állnak összefüggésben az éjszakai rosszullétekkel. A vizeletében kimutatott fehérje forrását ki kellene deríteni, de alapvetően ez nem okoz rosszullétet. A labor mellett kellene csináltani egy EKG-t, vérnyomásmérést, terheléses EKG-t, pjzsmirigyvizgálatot. Ha ezek mindegyike negatív eredménnyel zárul, akkor lehet szorongásos rosszullétre gondolni.


        Kérdés: 2011. szeptember 10., 16:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: