• Nyomó,szorító érzés a szivem bal oldalán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hajszolt életmódban élek,sokat dolgozom.,érzem a nyomást a szívem felől,a fejem is lüktet sokszor,a vérnyomásom 155 ha magamnak mérem,a pulzusom szapora.1kávét iszom reggel.szorító nyomó érzés van a mellkasom bal oldalán amit én a stresszel hozom összefüggésbe.orvosnál nem voltam még,dolgoznom kell.. a kérdésem az,hogy van e gyógyszer a stresszes állapot csökkentésére amivel dolgozhatok továbbra is....köszönöm!!!

        Dr. Veress Dóra válasza a stressz, stresszoldás témában

        Kedves Kérdező! A stresszes életmód hatásainak csökkentése a stressz csökkentése révén érhető el legkönnyebben. Ezek mellett javasolt a rendszeres és egészséges táplálkozás, illetve a mindennapi sport. Alkalmanként éljen a hobbijának, tudatosan szakadjon ki a mindennapok rohanásából. A relaxáció, meditáció, jóga szintén nagyon jó stresszoldó. A gyógynövények közül a citromfű, komló, levendula, macskagyökér nyugtat, az utóbbi három az éjszakai alvást is segíti. A gyógyszerek közül a szorongásoldók jönnek szóba, de ezek általában bódítanak, könnyű hozzájuk szokni és nem oldják meg a problémát, csak a tüneteit nyomják el.


        Kérdés: 2011. szeptember 10., 15:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: