• Szívpanaszok? Bár minden eredményem jó lett még mindig vannak panaszaim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! A Panaszaim a következők: Egy pár hete (eleinte ritkábban) érzek szúró és/vagy tompa nyomó érzést közvetlenül a mell alatt és a kulcscsont alatt pár centivel a bal oldalamon. A szúró általában lenn a mell alatt(de van amikor fenn is), a tompa pedig a kulcscsont alatt vagy a hónalj tájékon jelentkezik külön-külön is, és együtt is. Ha szúr általában egy pillanatig, pár másodpercnél nem tart tovább, de a tompa nyomó érzést már szinte egész nap érzem. Levert vagyok, fáradékony, álmos, kedvetlen, néha hányinger is társul, néha kisebb remegés, és a fejem sokszor olyan "kótyagos", és emiatt feszültebb is vagyok, folyamatosan aludnék, "lustább" lettem. A pulzusom általában vagy túl gyors és a határérték felett van 100-110-120/perc, vagy lassú / normális. Mostanában több feszültség volt az életemben. Voltam vérvételen és EKG-n is, nem találtak semmi említésre méltót, és állítólag minden eredményem jó lett. Ennek ellenére panaszaim még mindig fennállnak. Mi lehet az oka? Mit lehet tenni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: M.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Gondolom a vérvétel kapcsán pajzsmirigy vizsgálat (TSH)is történt. A pajzsmirigy túlműködés okozhat szapora szívverést. Amennyiben nem történt meg, végeztesse el ezt a vizsgálatot is. A mellkasi, háti szúró fájdalmak hátterében nem mindig szervi okot kell keresni, feszültség, szorongás is okozhat ilyen panaszt. Ha minden szervi okot sikerült kizárni, akkor valószínű, hogy panaszai hátterében életviteli problémák állnak. Az életében előfordult feszültségeket próbálja megoldani, feldolgozni, hiszen életkorából adódóan még lehet benne máskor is része. Javaslom szabad idejében mozogjon, sportoljon gondoskodjon a megfelelő vitaminbevételről is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 09:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: