• Segítség!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sokszor vannak rossz gondolataim.Rettegek a halálos betegségektől.És én alapvetően egy nagyon vidám pozitív ember vagyok.De minden nap eszembe jutnak a betegségek amik megtámadhatják egy ember szervezetét és végzetesek is lehetnek.És félek hogy egyszer lesz egy ilyen betegségem.És ez nagyon megrémít.És attól is félek ha sokszor gondolok rá "magamhoz vonzom".De hogy ne gondoljak rá?Hogy töröljem őket ki?Vagy hogy űzzem el ezeket a gondolatokat?Egyáltalán lehetséges?Kérem segítsenek! Előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! Nem kell elűzni ezeket a gondolatokat, mert ha megpróbál nem gondolni rájuk, és elnyomni őket, akkor csak azt éri el, hogy újra és újra fel fognak bukkanni. Ehelyett azt javaslom, hogy tekintsen teljesen természetes dologként ezekre a félelmekre. Igen, vannak olyan betegségek, melyek veszélyesek, de Ön jelen pillanatban fiatal és egészséges, nincs oka aggodalmaskodni. Nincsenek tünetei, nem utal semmi arra, hogy rettegnie kellene. Ha felmerül Önben a gyanű, hoyg mégis beteg, akkor majd kivizsgáltatja magát, de ez most nem aktuális. Ezt a megváltoztatott hozzáállást ki lehet egészíteni relaxációval, jóga és meditációs gyakorlatokkal, melyek oldják a szorongásos panaszokat. Ha tartósan fennmaradnak a félelmei, akkor keressen fel egy pszichoterapeutát és közösen kezdjenek dolgozni a félelmei elűzésén.


        Kérdés: 2011. augusztus 05., 00:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: