• Lelki vagy testi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktorúr! Mostanában szinte minden reggel hányingerem vn, illetve ehhez feszültség érzet is társul, olyan, mintha valami miatt folyamatosan izgulnék. Ez az érzés van, h felkelés után pár óráig megmarad, és van, amikor napközben is előfordul. Főleg, ha eszembe jut. Van, hogy zsibbadást érzek a kezeimben is. Azt szeretném kérdezni, hogy ez valami szervei probléma lehet vagy pszichikai oka van? A munkahelyem elég stresszes, személyes ügyfélszolgálaton dolgozok, elég nagy a hajtás, az ügyfelek között is vannak ingerültek, ez is feszültséget okoz nálam. A párkapcsolatom jó, de ott is szoktam tartani attól, hogy elromlik valami, mivel az ez előttiek nem működtek... Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a reggeli hányinger témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy a stresszes életmód miatt van a reggeli hányinger, de lehetnek szervi okai is, pl. terhesség, vérnyomás, reflux. Először ezeket az okokat kellene kizárni, és csak utána lehet kimondani, hogy szorongásos alapúak a problémái.


        Kérdés: 2011. július 26., 07:53; Megválaszolva: 2011. július 26., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: