• Koncentrációképesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Forró éghajlati övi országban élek, ahol most nyáron 45-50C fok van honapokon át. Ez nagyon megvisel, a koncentrácioképességem nulla, pedig tanulnom kellene. Még az olvasás sem megy, egyszerüen nem tudok semmire odafigyelni. Fáradt vagyok és nagyon tompa. Energiaitalokat nem akarok inni, mert tele van méreggel és, kisbabát szeretnénk. A teák nem hatnak. Létezik valami amivel a koncentrácioképességemet vissza tudnám állitani anélkül hogy a szervezetemet tönkretenném energiaital tipusu mérgekkel? Egyébként semmilyen betegségem nincs, teljesen egészséges vagyok. Köszönöm a választ!

        Dr. Veress Dóra válasza a fáradékonyság, koncentrációs zavar témában

        Kedves Kérdező! Fontos lenne tudni, hogy ez az első nyara ilyen melegben, vagy korábban is töltött már el hosszabb időt a mostani helyén? Akkor vajon hogy bírta a meleget, voltak már korábban is ilyen jellegű panaszai vagy ez teljesen újkeletű? Ha most kezdődött a koncentrációzavar, akkor felmerül gyanúja annak, hogy esetleg már terhes, vagy valamilyen szervi problémája van. Gondolok itt vérszegénységre, vashiányra, pajzsmirigybetegségre. Előbb ezeket kellene kizárni és utána lehet gondolni arra, hogy esetleg depressziós, vagy a stresszhelyzet (vizsga, idegen ország és kultúra) okoz Önnél ilyen jellegű panaszokat. Amig a végére jár a problémának, addig is keresse a hűvösebb helyeket, árnyékot, klimatizált helyiségeket és próbáljon ott készülni a vizsgáira. Fogyasszon sok folyadékot, de azt hiszem ezeket Ön sokkal jobban tudja nálam.


        Kérdés: 2011. július 18., 00:34; Megválaszolva: 2011. július 19., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: