• Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Már több éve tapasztalom magamon a pánikbetegség jeleit, azonban most, hogy leérettségiztem, és kikerültem abból a közegből, egyre inkább van időm kipihenni magam, és az alvászavaraim is javulnak, valamint a pánikbetegségem is kezd alábhagyni. Azonban félek attól, nehogy kiújuljon. Mit tegyek azért, hogy a pánikbetegségem tovább javuljon, és ne térhessen vissza a régi állapot?

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! A stressz következtében kialakuló lelki és ézelmi kimerültség a melegágya a pánikbetegségnek. Ön is tapasztalta, hogy amikor feszültebb, akkor erősebbek a tünetek, amikor pedig kipiheni magát, akkor szinte alig vannak rohamai. Sajnos, ha újra megterhelő helyzetbe kerül, akkor romolhatnak vagy újra előjöhetnek a panaszai, így jó lenne ezeket a helyzeteket kerülni, vagy megtanulni olyan realxációs technikákat, melyek csökkentik a stressz káros hatásait. Ilyenek például a megfelelő légzéstechnika, a meditáció, jóga, relaxáció, autogén téning, stb. Ezek nem csak növelik a stresszel szembeni védekezőképességet, de feszült helyzetben azonnal alkalmazható gyakorlatokat is megtanítanak, melyekkel csökkentheti a pánikroham erősségét.


        Kérdés: 2011. július 16., 16:11; Megválaszolva: 2011. július 17., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: