• Hogyan hízzak,ha nincs étvágyam az idegtől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Szeretném megkérdezni,hogy mitévő legyek,ugyanis,nemrégiben...még nagyon is jó volt a súlyom....168-169cm.hez voltam 56-62 kg között!Aztán összejöttem a jelenlegi párommal,ennek már 1 éve...és folyamatosan csak fogyok!Most 48,és fél kg vagyok...ami elég kevés!kb 54-kg-nak kéne lennem,hogy jól élezzem magam!Állandó vitáink vannak,és alapjáraton is mindentől kiborulok,és feleslegesen rágörcsölök dolgokra!Nagyon érzékeny típus vagyok,és mindentől elsírom magam,remegek,rosszullétek törnek rám....az utcára se nagyon szeretek kimenni egyedül,utazni metrón vagy bármi melegebb fülledtebb közlekedési eszközön szintén nem tudok! mit kéne tennem?Önértékelési problémáim is vannak elég keményen,és tényleg szó szerint mindenen aggódok!már beleőrülök ebbe....kérem segítsen!Tanácsol valami teát-vagy gyógyszert vagy valamit? előre is köszönöm! Tisztelettel::Fati

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, stressz témában

        Kedves Fati! Először is egy labor- és egy pajzsmirigyvizsgálatot javasolok, csak hogy kizárják a fogyás szervi eredetét. Ha ez nem mutat semmilyen kezelendő betegséget, akkor javaslom gondolkozzon el egy kicsit azon, amit nekem is leírt. A barátjával állandó konfliktusai vannak, kiegyensúlyozatlan mellette, ideges, ingerlékeny. A probléma megoldása a párkapcsolat rendezésében van, ha pedig ez nem lehetséges, akkor a megszakításában. Mivel meglehetősen fiatal még tegye fel magának a kérdést, hogy tudna-e és akar-e egy ilyen férfival együtt élni a következő 50 éveben. Ha nem a válasz, akkor ne rabolják tovább egymás idejét! Az érzékenység adottság Önnél, ezt el kell fogadni és meg kell tanulni ezzel együtt élni. A problémái akkor fog megszűnni, vagy jelentősen csökkenni, ha rendbe teszi az életét és megtalálja az egyensúlyt. Addig is javaslom, hogy szedjen egy kis B-viamin készítményt, ami idegnyugtató hatású, igyon citromfű teát, ami szorngásoldó. Kis párnába éjszakára tehet a feje mellé komló, levendula tartalmú gyógynövénykeveréket, ez is nyugtató hatású. Ezek mellett ajánlom a relaxációt, jógát, meditációt, ami oldja a stresszt. Ha a szorongásos panaszai jelentősen rontják az életminőségét és gyógyszeres segítségre van szüksége, akkor keresse fel a helyi pszichiátriai gondozót, és érdeklődjön ott a lehetőségekről.


        Kérdés: 2011. július 13., 20:10; Megválaszolva: 2011. július 14., 23:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: